Connect with us

National

LEGEA ANTIFUMAT, amânată din nou

Proiectul de lege care interzice fumatul în toate spațiile publice închise urma să fie discutat, marţi, în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor. Şedinţa a fost amânată însă după ce reprezentanţii societăţii civile au aşteptat mai mult de trei ore în sală, acuzând o nouă tergiversare a legii. În aşteptarea deputaţilor, presedintele Societatii de Cardiologie a dat drumul la muzică, punând melodia “În asteptarea ta”.

Distribuie pe:

Published

on

tigara foto libertatea

Proiectul de lege care interzice fumatul în toate spațiile publice închise urma să fie discutat, marţi, în Comisia de Sănătate din Camera Deputaţilor. Şedinţa a fost amânată însă după ce reprezentanţii societăţii civile au aşteptat mai mult de trei ore în sală, acuzând o nouă tergiversare a legii. În aşteptarea deputaţilor, presedintele Societatii de Cardiologie a dat drumul la muzică, punând melodia “În asteptarea ta”.

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unitățile sanitare, de învățământ, precum și cele destinate protecției și asistenței copilului a fost introdus pe ordinea de zi de marţi a Comisiri de sănătate din Camera Deputaţilor.

Deputatul Aurelia Cristea: “Mă simt extrem de jenată de situaţia în care am fost puşi astăzi, în special pentru situaţia în care au fost puşi reprezentanţii ONG-urilor invitaţi la sedinţa Comisiei. (….) Nici măcar nu li s-a adresat un “bună ziua ” din partea reprezentanţilor Comisiei şi nici nu li s-a spus oficial motivul decât după trei ore de amânare a şedinţei. Este inadmisibil să te comporti asa intr-o tara membra a UE. Culmea stiti care este? Astăzi sărbatorim Ziua Constituţiei, iar noi ignoram, prin aceasta a doua amanare,  un articol esential din Constituie, cel care asigura dreptul la sanatate“.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad