Connect with us

National

Ce conţine proiectul de buget pe anul 2016. Măsurile pe care vrea să le adopte Guvernul Cioloş

Realitatea Tv a intrat în posesia unor informaţii despre conţinutul proiectului de buget pe anul 2016. Potrivit unor surse, investiţiile cresc cu 5,7 miliarde de lei, iar pensiile ar urma să fie indexate cu 5%. Bugetul va ajunge în Parlament săptămâna viitoare, a anunţat premierul Dacian Cioloş, care i-a cerut ministrului de Finanţe, Anca Dragu, să explice partidelor priorităţile pentru 2016. Liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasila Blaga, au avut deja o primă întâlnire cu ministrul de Finanţe, la sfârşitul săptămânii trecute, anunţă Realitatea Tv.

Distribuie pe:

Published

on

dacian_ciolos foto realitatea

Realitatea Tv a intrat în posesia unor informaţii despre conţinutul proiectului de buget pe anul 2016. Potrivit unor surse, investiţiile cresc cu 5,7 miliarde de lei, iar pensiile ar urma să fie indexate cu 5%. Bugetul va ajunge în Parlament săptămâna viitoare, a anunţat premierul Dacian Cioloş, care i-a cerut ministrului de Finanţe, Anca Dragu, să explice partidelor priorităţile pentru 2016. Liderii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, au avut deja o primă întâlnire cu ministrul de Finanţe, la sfârşitul săptămânii trecute, anunţă Realitatea Tv.

Totodată, actualul Guvern ar avea divergenţe cu  PSD pe tema salariului minim. Liviu Dragnea a anunţat că social-democraţii vor ca majorarea salariului minim direct să ajungă la 1 200 de lei.

Dacian Cioloş: Săptămâna viitoare intenţionăm să adoptăm bugetul

Premierul Dacian Cioloș a declarat marţi, că i-a solicitat ministrului Finanțelor Publice, Anca Dragu, să prezinte, joi, după ședința de Guvern, “câteva elemente și principii legate de buget”, existând posibilitatea ca, săptămâna viitoare, Executivul să adopte proiectul și să îl supună consultării publice.

“Ca să evităm tot felul de suspiciuni și de interpretări, i-am cerut doamnei ministru de Finanțe să explice câteva elemente și principii legate de buget, (…) pornind și de la faptul că încă nu este adoptat bugetul. Săptămâna viitoare, în ședința de Guvern, avem intenția să îl adoptăm și atunci o să îl supunem și consultării publice. Discutăm despre conținut săptămâna viitoare, după ce e adoptat. Mâine (joi — n.r.), după ședința de Guvern, doamna ministru o să vină cu câteva principii pe care ne bazăm în structurarea bugetului. Nu vreau să intru acum în detalii, însă, așa cum am spus la instalarea Guvernului, Guvernul va lucra aproape cu Parlamentul, pentru că avem nevoie de votul Parlamentului și atunci este firesc să avem explicații chiar și în faza aceasta de draft. Deci e încă vorba despre un proiect care nu e adoptat de Guvern”, a precizat miercuri Cioloș, la Senat.

Se va ţine cont de modificările Codului Fiscal

Acesta a adăugat că, în conturarea proiectului bugetului pe anul 2016, se va ține cont de modificările Codului fiscal, aprobate de către Parlament.

“Am spus public că avem intenția să construim bugetul în așa fel încât să ținem cont de ceea ce a decis Parlamentul deja atât în ce privește Codul fiscal, cât și măririle salariale, dar să și facem anumite rearanjări ale bugetului atât în interiorul ministerelor, pentru a putea prioritiza proiectele pe care Guvernul și le propune în programul de guvernare și în planul de acțiuni sectoriale cu care o să venim în Parlament odată cu bugetul, și, în același timp, să punem accentul pe câteva priorități legate de investiții, de educație și de sănătate”, a explicat premierul.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad