Connect with us

Social

LEGEA PENSIILOR, modificată. Cine ar putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare cu 2 ani

Trei parlamentari PSD propun modificarea Legii sistemului de pensii publice astfel încât persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani, în zonele afectate de poluare din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase, să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani. Proiectul de lege a fost depus de cei trei parlamentari PSD la Senat, aceasta fiind prima Cameră sesizată.

Distribuie pe:

Published

on

parlament

Trei parlamentari PSD propun modificarea Legii sistemului de pensii publice astfel încât persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani, în zonele afectate de poluare din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase, să beneficieze de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani. Proiectul de lege a fost depus de cei trei parlamentari PSD la Senat, aceasta fiind prima Cameră sesizată.

Proiectul stabileşte reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani pentru persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare din cauza extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase.

“Persoanele care au locuit cel puţin 30 de ani în zonele afectate de poluare permanentă datorită extracţiei şi prelucrării minereurilor neferoase cu conţinut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, magan, fluor, clor, emisii de substanţe nocive precum şi alte substanţe chimice, respectiv Baia Mare, Copşa Mică şi Zlatna, Târgu Mures, pe o rază de 10 km în jurul axcestor localităţi, beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu 2 ani“, se arată în proiect.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )