Connect with us
banner ad

Educatie

Portariuc: „Oamenii de afaceri au fost foarte încântați de inițiativa noastră de a înființa o universitate și o școală de meserii la Botoșani”

Oamenii de afaceri prezenți la consultările organizate de primarul Ovidiu Portariuc în cadrul programului „Pace politică pentru dezvoltarea municipiului Botoșani – 2015-2025” și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini municipalitatea, chiar în regim de cofinanțare din fonduri proprii, pentru înființarea în oraș a unei universități tehnice și a unei școli de meserii.

Distribuie pe:

Published

on

portariuc

Oamenii de afaceri prezenți la consultările organizate de primarul Ovidiu Portariuc  în cadrul programului „Pace politică pentru dezvoltarea municipiului Botoșani – 2015-2025” și-au manifestat disponibilitatea de a sprijini municipalitatea, chiar în regim de cofinanțare din fonduri proprii, pentru înființarea în oraș a unei universități tehnice și a unei școli de meserii.

Întreprinzătorii au arătat că aceste două proiecte propuse de primar reprezintă „o necesitate obiectivă” pentru societățile comerciale din municipiul și județul Botoșani, în mod special la cele cu profil textil care duc lipsă de personal calificat de nivel mediu și superior.

Oamenii de afaceri au mai spus că își doresc o colaborare cu Primăria în sensul garantării angajării pentru persoanele care s-ar califica în „Școala de meserii”, dar și pentru absolvenții de studii superioare. Firmele sunt dispuse să încheie contracte cu cei care vor urma aceste două forme de învățământ, urmând ca după finalizarea studiilor, absolvenții să fie încadrați definitiv la societățile comerciale partenere. Mai mult decât atât, companiile ar fi interesate să suporte din fonduri proprii anumite costuri privind unele activități de practică ce ar urma să fie desfășurate în cadrul universității și „Școlii de meserii”

„Oamenii de afaceri au fost foarte încântați de inițiativa noastră de a înființa o universitate și o școală de meserii la Botoșani. Așa cum au spus și dânșii, este o relație win-win, din care câștigă toate părțile. Pe de o parte se dă un răspuns adecvat la problema locurilor de muncă, iar pe de altă parte, oamenii de afaceri vor avea forța de muncă calificată de care au nevoie. Din ianuarie, vom declanșa în ritm accelerat demersurile pentru cele două proiecte”, a declarat primarul.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )