Connect with us
banner ad

Sanatate

Anchetă DGASPC in cazul fetitei care a ajuns la spital după ce a căzut pe plita încinsă – FOTO

Published

on

copil spital1

In timp ce micuta de doi anisori se afla internata in spitalul de copii, pe sectia de chirurgie cu arsuri la nivelul picioarelor, specialistii de la Protectia Copilului au demarat o ancheta sociala la familia micutei. Mai ales ca exista informatii ca parintii sunt consumatori de alcool, iar copiii au cu ei o viata chinuita.

“Institutia noastra s-a autosesizat din presa si am trimis o echipa din compartimentul de abuz si neglijare. Echipa evalueaza in aceste moment cazul acestui copil, fiind vorba despre o fetita in varsta de doi ani, care a suferit arsuri de gradul doi si trei. Se pare ca la prima evaluare este vorba despre o neglijenta din partea mamei, mama care este, am inteles si consumatoare de bauturi alcoolice. In aceasta familie mai sunt inca trei minori, iar tatal este cel care intretine familia. Era prezent la spital si si-a manifestat si el supararea fata de acest eveniment. Colegii nostri, impreuna cu asistentul social de la Ungureni, vor propune anumite masuri la acest copil si la ceilalti copii”, a declarat Alexandru Colbu, director adjunct Protectia Copilului.

Copila de doi anisori a ramas in grija medicilor de pe sectia de chirurgie. Cu ea se afla si mama care sustine ca nu era sub influenta alcoolului. Ea a povestit ca fetita se juca cu sora ei de trei anisori si cand aceasta a iesit pana afara sa aduca lemne, micuta a cazut pe plita incinsa unde avea si o oala cu apa care s-a rasturnat peste copila.

“Este stare generala buna. Suprafata de arsura este in jur de 10-12% la nivelul membrului inferior drept, coapsa si gamba si la nivelul membrului inferior stang”, a declarat medicul chirurg Yassin Jaber, sectia de pediatrie.

Urmeaza ca in functie de ancheta sociala, reprezentantii Protectia Copilului sa ia o decizie in privinta acestor copii.

copil spital2 copil spital

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )