Connect with us

Educatie

Proiect: SCUTIRE de la plata taxelor de admitere la facultate şi cazare GRATUITĂ în cămine. Cine sunt beneficiarii

Un proiect de lege, depus la Camera Deputaţilor, prevede gratuitate la cazare în cămine şi scutire de la plata taxelor de admitere la facultate pentru copiii personalului didactic şi didactic auxiliar, aflat în activitate sau la pensie.

Distribuie pe:

Published

on

parlament

Un proiect de lege, depus la Camera Deputaţilor, prevede gratuitate la cazare în cămine şi scutire de la plata taxelor de admitere la facultate pentru copiii personalului didactic şi didactic auxiliar, aflat în activitate sau la pensie.

Proiectul de lege care modifică Legea Educaţiei Naţionale a fost iniţiat de aproape 60 de senatori şi deputaţi şi se află pe agenda Camerei Deputaţilor, fiind prima cameră sesizată.

Potrivit iniţiativei legislative, “copiii personalului didactic şi didactic auxiliar in activitate sunt scutiti de plata taxelor de inscriere la concursurile de admitere in invatamantul superior si beneficiaza de gratuitate la cazare in camine si internate.”

De asemenea, “copiii personalului didactic şi didactic auxiliar aflat in pensie din sistemul de invatamant” beneficiază de aceste facilitati, precum si “copiii orfani de unul sau ambii parinti ce au activat in sistemul de invatamant”.

În expunerea de motive a proiectului se arată că “această măsură poate preîntâmpina, intr-o oarecare măsura, abandonul şcolar din invatamantul superior care este destul de ridicat”.

Sursa: RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad