Connect with us

Sanatate

După criza de vaccin antitetanos, Spitalul Judeţean Botoşani rămâne şi fără vaccin antirabic

Pacienti in pericol din vina autoritatilor centrale care nu au rezolvat problema vaccinului antitetanos care nu se mai gaseste in spitale si nici in farmacii. Grav este faptul ca pacientii care au ajuns in spital cu anumite plagi care au necesitat administrarea serului au ramas nevaccinati si sunt expusi la pericol. Nevaccinati bolnavii risca sa faca tetanos, o boala ce ataca muschii si care poate duce la moarte.

Distribuie pe:

Published

on

vaccin

Pacienti in pericol din vina autoritatilor centrale care nu au rezolvat  problema vaccinului antitetanos care nu se mai gaseste in spitale si nici in farmacii.  Grav este faptul ca pacientii care au ajuns in spital cu anumite plagi care au necesitat administrarea serului au ramas nevaccinati si sunt expusi la pericol.  Nevaccinati bolnavii risca sa faca tetanos, o boala ce ataca muschii si care poate duce la moarte.

De exemplu, in ultima perioada, au fost cazuri de pacienti adusi cu plagi din accidente rutiere care nu au fost imunizati. Cadrele medicale nu pot decat sa le administreze tratamentul adecvat si acorde o atentie deosebita acestor bolnavi.

“Sigur orice plaga este considerata cu risc tetanigen, ma refer la plagile taiate si la plagile arse. Conform legii aceasta categoria de pacienti ar fi trebuit sa primeasca acest vaccin pentru a nu se pune problema aparitiei tetanosului. Noi in schimb neavand vaccinul dezinfectam foarte bine plagile pentru a incerca sa inlaturam orice risc de infectie, dar ramane in continuare aceasta problema. Noi speram intr-o rezolvare cat mai rapida deoarece aceasta problema datorata de lipsa vaccinului este in toata tara”, a declarat Petre Radauceanu, medic sef UPU.

Vaccinul trebuie importat, dar oficialii de la Ministerul Sanatatii nu au stabilit inca pretul de achizitie.

“Ministerul Sanatatii nu a stabilit pretul pentru acest vaccin, motiv pentru care nimeni din Romania nu il poate achizitiona. Acordam o atentie deosebita pacientilor care se prezinta cu plagi tetanigene, prelucrare primara in UPU, mai mult de atat daca nu avem vaccin nu avem ce sa facem”, a spus Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Exista informatii ca la spitalul din Botosani si dozele de vaccin antirabic se vor epuiza in curand.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad