Connect with us

Educatie

„Zâmbetul toamnei în cântecul culorilor” la Biblioteca Judeţeană “M. Eminescu” Botoşani

Published

on

copii gradinita carnavalul toamnei1

Unul dintre cele mai colorate şi aromate anotimpuri, toamna,  a fost sărbătorit cu mare entuziasm la Biblioteca Judeţeană ,,M. Eminescu” Botoşani,de preşcolarii de la Grădiniţa nr. 4 ,,Licurici”- structură a Şcolii Gimnaziale ,,Sf. Maria” Botoşani,şi de elevii integraţi de la Şcoala Gimnazială ,,Stefan cel Mare”Botoşani sub coordonarea prof. Ioan Miron de la L.T.S.,,Sf. Stelian” Botoşani,sub forma unui “carnaval” al toamnei.

Acest carnaval reprezintă evaluarea proiectului “Zâmbetul toamnei în cântecul culorilor”, făcând parte din tema anuală de studiu „Când, cum şi de ce se întâmplă”. Cu această ocazie, într-un decor de toamnă, preşcolarii au prezentat atât creaţii plastice constând în desene, picturi, colaje sugerând aspecte de toamnă, cât şi  costumaţii de carnaval specifice toamnei:legume şi fructe, zâna Toamnă, au cântat şi dansat pentru părinţii prezenţi la spectacol, care i-au răsplătit cu multe aplauze.

Sufletele evenimentului au fost prof. Nela Miron, educ. Adelina Nădejde şi prof. Ioan Miron care au reuşit să transforme această activitate de evaluare într-un adevărat carnaval al toamnei, spre bucuria micuţilor şi a părinţilor. Preşcolarii şi şcolarii şi-au etalat costumele speciale care au fost atracţia evenimentului. Astfel, costumele viu colorate, cântecele pline de jovialitate, veselia şi efervescenţa copiilor, încununate de aprecierea şi de uralele părinţilor, au dus la conturarea acestui carnaval ce cu siguranţă va rămâne în amintirea lor. Organizatorii au dat dovadă de creativitate, dar şi de spirit ecologic, când elevii s-au prins într-un antrenant dans al costumelor cu materiale din natură. Copiii au fost încântaţi, pentru că au devenit artişti,costumându-se în tot felul de personaje din poveşti sau personaje ale naturii, din grădina de legume, din livada cu fructe, din grădina cu flori şi etalându-şi aptitudinile de dansatori. Evenimentul a fost şi un bun prilej pentru elevi să-și prezinte lucrările despre toamnă, în cadrul expoziției ,,Zâmbetul toamnei în culori”.

După prezentarea programului artistic,,Acum e toamnă, da!”, a paradei costumelor  şi vizitarea expoziţiei cu lucrări plastice, copii au fost răsplătiţi de părinţii cu bunătăţi specifice acestui anotimp: fructe de toamnă, prăjituri cu fructe, de toamnă, dulceţuri,sucuri de fructe şi multe alte delicii..

„Este o manifestare cu tradiţie în cadrul unităţii noastre, un carnaval pe care noi îl sărbătorim în fiecare an. Prin diversitatea activităţilor cu preşcolarii şi cu elevii integraţi, pe parcursul desfăşurării proiectului tematic,, “Zâmbetul toamnei în cântecul culorilor”,”, le-am oferit copiilor contexte de joc şi învăţare prin care au făcut achiziţii importante şi prin care şi-au putut valorifica cunoştinţele si deprinderile. Această acţiune s-a dorit a fi un feed-back al activităţilor desfăşurate pe parcursul proiectului , precum şi al interesului manifestat de copii pentru cunoaşterea mediului înconjurător”, a declarat  prof. Nela Miron responsabil de structură – Grădiniţa nr. 4 ,,Licurici” Botoşani.

Sursa: Comunicat de presă

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )