Connect with us
banner ad

Administratie

ANUNŢ Cooperativa Socială “STEJARUL” organizează Evenimentul de promovare a structurii de economie socială SES1 – DEPOZIT DE PRELUCRARE A LEMNULUI DE FOC

Cooperativa Socială “STEJARUL” Societate Cooperativă, înființată castructură de economie socială în cadrul proiectului “ECONOMIA SOCIALĂ–UN PAS SPRE UN VIITOR MAI BUN” – Proiect POSDRU /173/6.1/S/148194- proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 INVESTEŞTE ÎN OAMENI!, axa prioritara 6. “Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de interventie 6.1. “Dezvoltarea economiei sociale”, organizează Evenimentul de promovare a structurii de economie socială SES1 – DEPOZIT DE PRELUCRARE A LEMNULUI DE FOC.

Distribuie pe:

Published

on

proiect de economie sociala la Pomirla - Botosani (5)

Evenimentul va avea loc în Comuna Pomîrla din județul Botoșani în data de 20.11.2015, începând cu ora 10.00 la “Hanul Nicușor”. În cadrul acestuia va fi susținută conferința cu tema ”Economia socială – soluție pentru dezvoltarea comunităților locale” și o vizită de lucru la sediul Cooperativei Sociale „STEJARUL” unde se vor desfășura activități demonstrative cu utilajele achiziționate prin bugetul de investiții: dispozitiv de secționat și crăpat bușteni, dispozitiv de crăpat bușteni vertical, circular pendular pentru secționat bușteni, dispozitiv de decojit bușteni.

Cooperativa Socială „Stejarul” Societate Cooperativă este înființată ca o structură de economie socială ce are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al materialului lemnos. Bugetul total alocat este de 768.160,00 lei, din care 227.400,00 lei fiind dedicați exclusiv investițiilor. Printre cele mai importante achiziții se regăsesc: un dispozitiv de secționat și crăpat bușteni, un dispozitiv de crăpat bușteni vertical, un circular pendular pentru secționat bușteni, un dispozitiv de decojit bușteni și echipament pentru ambalare. Prin realizarea unei linii tehnologice moderne de tăiat, despicat și paletizat lemn de foc cu o productivitate ridicată, se urmărește asigurarea producerii de:

  • Lemn de foc secționat, despicat și paletizat;
  • Lemn decojit pentru produse de mobilier;
  • Scoarță pentru amenajări peisagistice;
  • Servicii de secționat și despicat lemn de foc.

Necesitatea înființării unei astfel de structuri economice pornește de la faptul că lemnul reprezintă principala sursă de încălzire în mediul rural, respectiv pentru comuna Pomârla și pentru comunitățile învecinate, iar lipsa unui producător pentru lemnul de foc despicat si paletizat în zonă face ca această afacere să fie o oportunitate pentru piața locală.

În cadrul acestei structurii de economie socială au fost create:

  • un număr de 7 locuri de muncă;
  • din care 5 angajați fac parte din grupul țintă al proiectului, respectiv din categoria persoanelor cu venitul minim garantat.

„Economia socială – un pas spre un viitor mai bun” este un proiect realizat prin parteneriat între: Asociația Agricultorilor și Fermierilor, Asociația „Viitor pentru femei”, Asociația Biosilva, Asociația Institutul Pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociația Onixalex, Asociația Alternative Sociale Millenium, Confederation of European Firms, Social Firms Europe CEFEC, ce se desfășoară în 5 regiuni de dezvoltare ale României: București-Ilfov, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia și Vest.

ÎN REGIUNEA N-E a României au fost înființate de către Asociația BIOSILVA în calitate de partener 2 și Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina în calitate de partener 3 un număr de 6 structuri de economie socială, din care 3 în comuna Pomîrla și 1 în municipiul Dorohoi din județul Botoșani, 1 în municipiul Suceava din județul Suceava și 1 în municipiul Iași din județul Iași. În total au fost angajate un număr de 42 persoane din care un număr de 27 selectate din categorii vulnerabile.

  • Durata proiectului: 05.01.2015 – 31.12.2015
  • Valoare proiect: 9.526.831,40 lei, din care contribuție parteneri 190.536,63 lei

Informații și detalii suplimentare despre proiect și despre Cooperativa Socială “STEJARUL” pot fi obținute de la domnulAlexandru-Georgian Istrate– managerCooperativa Socială „STEJARUL” Societate Cooperativă.

Telefon: 0744.231.689/ 0729.774.228

e-mail: cooperativa.stejarul@gmail.com

web: www.cooperativastejarul.ro

Proiectul “ECONOMIA SOCIALĂ–UN PAS SPRE UN VIITOR MAI BUN” – Proiect POSDRU /173/6.1/S/148194 urmărește asigurarea sustenabilității, încadrându-se, prin valorificarea integrală a materiei prime din zonă, în principiul dezvoltării durabile a comunităților în care acesta se implementează.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )