Connect with us
banner ad

Auto

Cum să reduci consumul de carburant. Cele mai bune sfaturi

Consumul de carburanți este influențat de calitatea cauciucurilor și de felul în care funcționează și este condusă o mașină, potrivit unui document elaborat la inițiativa Comisiei Europene și Asociației Europene a Companiilor Petroliere

Distribuie pe:

Published

on

masina kilometraj

Consumul de carburanți este influențat de calitatea cauciucurilor și de felul în care funcționează și este condusă o mașină, potrivit unui document elaborat la inițiativa Comisiei Europene și Asociației Europene a Companiilor Petroliere, conform Agerpres.

Inițiatorii au pentru șoferi câteva sfaturi pentru un consum eficient de benzină și motorină și pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon. Pe primul loc este pusă menținerea vehiculului în stare bună de funcționare și verificarea periodică a nivelului de ulei. Totodată, trebuie verificată lunar presiunea anvelopelor. Anvelopele insuficient umflate pot crește consumul cu până la 4%, susțin specialiștii.

“Îndepărtați greutățile inutile din portbagaj sau de pe locurile din spate. Cu cât mașina este mai grea, cu atât mai mult trebuie să tureze motorul, consumând mai mult carburant. Închideți geamurile, în special la viteză mare, și demontați portbagajele exterioare goale. Acest lucru reduce rezistența la vânt și poate micșora consumul de carburant și emisiile de CO2 cu până la 10%’, se spune în documentul citat.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să folosească aerul condiționat numai dacă este necesar, pe motiv că utilizarea inutilă sporește consumul de carburant și emisiile de dioxid de carbon cu până la 5%.

“În plus, începeți să conduceți imediat după ce porniți motorul și opriți-l când staționați mai mult de un minut. Motoarele moderne sunt concepute pentru a porni imediat, reducând astfel consumul de carburant. Conduceți cu viteză rezonabilă și, mai presus de orice, conduceți ușor. De fiecare dată când accelerați sau frânați brusc, motorul folosește mai mult carburant și produce mai mult CO2′, este un alt sfat al specialiștilor.

În plus, aceștia atrag atenția asupra faptului că atunci când accelerează conducătorul auto trebuie să schimbe treptele de viteză cât mai repede posibil, întrucât treptele mai mari de viteză sunt mai economice în ceea ce privește consumul de carburant.

“De asemenea, încercați să anticipați fluxul de trafic. Fiți atenți la circulație de la o distanță cât mai mare, pentru a evita frânarea inutilă și pentru a porni în funcție de fluxul traficului. Luați în considerare împărțirea mașinii cu colegii în drum spre serviciu. Veți contribui la reducerea aglomerației traficului și a consumului de carburant’, se subliniază în document.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )