Connect with us
banner ad

Evenimente

Peste 400 de elemente de muniţie, distruse la Copălău

Published

on

explozie copalau

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a desfăşurat astăzi, în poligonul militar Copălău, o şedinţă de distrugere a muniţiei şi elementelor de muniţie rămase neexplodate, descoperite pe raza judeţului, în acest an.

Operaţiunea a fost executată de pirotehnicienii din cadrul I.S.U. Botoşani. Măsurile de siguranţă au fost asigurate de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmi. La activitate au participat prefectul judeţului, Costică Macaleţi, precum şi conducerea ISU Botoşani.

Personalul specializat în misiuni de asanare pirotehnică a distrus 421 muniţii şi elemente de muniţie rămase neexplodate, precum şi 21.708 diferite obiecte cu amestecuri pirotehnice. Pentru distrugere au fost folosite peste 20 de kilograme de exploziv.

Cele mai multe muniţii sau elemente de muniţie sunt de infanterie şi antiaeriene, iar cele mai periculoase sunt din categoria muniţiilor de artilerie (proiectile sau obuze).

Muniţia a fost descoperită, în special, în spaţii locuite din mediul rural, pe timpul executării unor lucrări gospodăreşti. Doar o mică parte a fost găsită pe terenurile agricole din afara localităţilor.  Activitatea s-a desfăşurat în deplină siguranţă.

Pirotehnicienii botoşăneni reamintesc cetăţenilor că, în cazul în care descoperă muniţie rămasă neexplodată, să nu atingă aceste elemente, să nu le lovească sau să le mişte din locul în care au fost găsite, să nu încerce să demonteze componentele muniţiei sau să le ridice, transporte sau depoziteze în locuinţe, la locul de muncă ori în depozite de fier vechi, să anunţe ISU sau Poliţia prin telefonul de urgenţă 112 pentru a interveni în vederea ridicării şi neutralizării acestor elemente.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )