Connect with us
banner ad

National

Cât de sigure sunt clădirile ce au fost izolate cu polistiren. Cea mai frecventa greseala a muncitorilor

Published

on

izolatie exterioara blocuri

Accidentul de la Colectiv a adus in discutie inclusiv calitatea polistirenului folosit atunci cand sunt izolate cladirile.

Reprezentantii ‘‘Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Polistiren” sustin ca tot materialul folosit acum in constructii, are capacitatea de a proteja contra actiunii focului. Atrag insa atentia ca daca adezivul folosit de muncitori nu este aplicat corect atunci exista riscul ca flacarile sa se extinda. Asadar mare grija, cu ce mesteri lucrati.

Inginerul Gabriel Bratu ne arata cum ar trebui sa se lucreze corect dar si care este cea mai frecventa greseala a muncitorilor.

Gabriel Bratu, inginer firma de constructii: Punerea adezivului pe placa de polistiren se face cu un cordon de minim 5 cm latime si 3 puncte pe centrul placii. Atunci cand placa este aplicata pe stratul suport, prin presarea acesteia, adezivul trebuie sa acopere minim 45% din suprafata placii.Gresit. Punerea adezivului in opera cum se vede permite ventilarea aerului in spatele placii si circularea mai rapida a focului.

Adica, atunci caind sunt lasate spatii goale, intre polistiren si perete, focul se poate extinde cu repeziciune, chiar daca polistirenul e ignifugat.

Delia Filip, director executiv ROMEPS: “Daca e utilizat cum trebuie, corespunzator, dupa normele europene, nu exista riscul ca un incendiu sa se produca sau mai grav sa se propage.”

In prezent, tot polistirenul de pe piata e ignifugat insa exista suspiciuni ca inainte de 2012 anumiti producatori ar fi cumparat si materiale proaste, neignifugate, din Asia.

Delia Filip, director executiv ROMEPS: “Acele cazuri au fost sesizate ISC”.

Ca masura suplimentara de siguranta, cercetatorii de la INCERC vor breveta, la anul, un fel de brau ignifug, care poate fi amplasat intre etajele cladirilor aflate in constructie. Vorbim despre un amestec de polistiren si vata minerala care va impiedica focul sa urce, de la un etaj la altul.

Citeşte mai mult pe ŞtirileProTV

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )