Connect with us

Auto

Primul scuter inteligent din lume este dezvoltat de patru români. Este electric şi atinge o viteză de 25 km/h – FOTO

Primul scuter inteligent din lume vine din românia şi vrea să intre în lupta pentru câştigarea unei porţii din piaţa globală a vehiculelor electrice.

Distribuie pe:

Published

on

scooterson

Primul scuter inteligent din lume vine din românia şi vrea să intre în lupta pentru câştigarea unei porţii din piaţa globală a vehiculelor electrice.

Avem telefoane, televizoare şi fel de fel de lucruri inteligente. A venit şi rândul scuterului inteligent, care a fost dezvoltat de patru antreprenori români. Rolley Scooterson este un kick scooter electric, o combinaţie între un scuter şi o trotinetă, cu un design actual, o autonomie de 50 de kilometri şi care poate atinge o viteză de 25 de kilometri pe oră.

Înainte să daţi fuga pe net şi să deveniţi posesori de scuter electric, trebuie să ştiţi că Scooterson este încă în faza de prototip, iar preţul nu este fix. „Încă nu putem avansa un preţ, deoarece acesta depinde de cerere. Dacă am produce 10.000 de unităţi pe an, produsul poate să coste cu 50% mai puţin decât dacă am produce 1.000“, spune Mihnea de Vries, creatorul Scooterson. Prima serie, limitată, se va vinde cu un preţ de 3.790 de euro plus TVA, iar produsul are deja o listă de aşteptare care a depăşit 400 de persoane.

Ideea pentru Scooterson a apărut în 2012, după ce Mihnea de Vries lucrase la un octocopter (o dronă cu opt elice) pentru filmări aeriene. Proiectul se numea KopterX, dar a fost abandonat când în 2012 FAA (Administraţia Aviatică Federală americană) a interzis în Statele Unite zborul cu multicoptere în scop comercial. „Am considerat că piaţa a devenit prea mică şi am renunţat la proiect. Într-o zi, privind unul din motoarele de 300 W ale octocopterului, care nu erau mai mari decât ceaşca de cafea care stătea alături, m-am gândit: Motorul ăsta are destulă putere să împingă o trotinetă şi să încapă în roata ei“, povesteşte De Vries. La nici patru ani distanţă de momentul Evrika al lui Mihnea de Vries, scuterul-trotinetă este pregătit pentru stradă.

Alături de Flavius Bălaj, Ionuţ Predescu şi George Poenaru, Mihnea de Vries a dezvoltat ceea ce ei numesc primul scooter inteligent din lume (termenul englezesc scooter se traduce în română ca scuter şi trotinetă, produsul fiind o fuziune între cele două), care se poate conecta la cloud prin intermediul unui smartphone şi al unei aplicaţii mobile. Datele adunate în cloud se transformă într-un profil personal, iar scuterul va merge ulterior după preferinţele utilizatorului, fără alte setări. Scuterul se conectează la telefon sau la smartwatch pentru afişarea vitezei, autonomia bateriei şi alte statistici legate de trafic. Datorită conexiunii prin cloud se pot utiliza mai multe coduri de acces, astfel un vehicul poate fi condus de mai multe persoane. Scooterson dispune şi de un dispozitiv antifurt: dacă scuterul este mişcat după ce a fost parcat, roţile se blochează şi este activată o alarmă. În plus, există şi opţiunea de a urmări locaţia vehicului prin GPS. Scooterson poate fi realizat la comandă în funcţie de fizionomia şi de cerinţele clientului şi se poate încărca la o priză standard (bateria se încarcă complet în aproape 3 ore şi poate fi schimbată, exact ca bateria unui telefon).

Citeşte mai mult pe Business Magazin

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )