Connect with us
banner ad

Sanatate

Incident incredibil la Spitalul Judeţean Botoşani în timpul unei operaţii. Sala a fost inundată din cauza defecţiuni la pompa de apă GALERIE FOTO

Published

on

sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (1)

Un incident incredibil s-a petrecut, marti,  la Spitalul Judetean de Urgenta, in timpul unei interventii chirurgicale, dupa ce sala a fost inundata de apa. Pompa de apa care asigura recircularea apei la instalatia de clima s-a spart si din tavan apa a inceput sa curga atat de tare incat a ajuns pe toate aparatele si instrumentele din sala utilizate de doctorii chirurgi si asistente.

Problema este ca pe masa de operatie se afla o pacienta de 71 de ani careia chirurgii ortopez ii efectuau o proteza de sold. Din cauza incidentului, bolnava a fost mutata intr-o alta sala pentru a finaliza interventia.

Acum cadrele medicale se tem ca pacienta sa nu dobandeasca o infectie din cauza apei si au supus-o unui tratament cu antibiotice.

Sala cu pricina a fost inchisa si conducerea unitatii medicale a inceput o ancheta interna. In plus, constructorul care s-a ocupat de reabilitarea spitalului a fost chemat sa discute cu managerul unitatii.

“Intr-adevar ieri s-a produs un incident nedorit in cadrul spitalului. S-a spart o pompa de apa care asigura recircularea apei instalatiei  de clima producandu-se o inundatie intr-o sala de operatie. In momentul respectiv s-au luat masuri, s-a inchis sala respectiva si nu mai este functionala. Conducerea spitalului a solicitat de urgenta o intalnire cu proiectantul si seful de lucrari care a asigurat lucrarile la spital. Pacientul a fost expus si exista risc de infectie. Pentru a preveni infectia s-a administrat de urgenta tratament cu spectru larg. Conducerea ia in calcul si reinceperea lucrarilor si se asta s-a solicitat prezenta celor au executat lucrarile pentru a stabili exact care sunt cauzele si cum s-a ajuns in aceasta situatie”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (2) sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (8) sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (7) sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (6) sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (5) sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (4) sala de operatii inundata, spitalul judetean botosani (3)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )