Connect with us
banner ad

National

Gheorghe Mărmureanu avertizează: “Va fi un CUTREMUR de foarte mare adâncime, ca în 1940”

Published

on

marmureanu

Gheorghe Mărmureanu a vorbit despre marele cutremur care va lovi România. Seismologul spune că mai multe zone din ţară vor fi afectate. În cazul unei asemenea catastrofe, zeci de mii de locuinţe vor fi afectate, numărul total al victimelor ridicându-se la peste 6.000.

“Sunt fenomene pe care nu le putem prevedea, de aceea lucram într-un fel probabilist. Am spus ca viitorul mare cutremur va fi tot un cutremur de foarte mare adancime ca cel din ’40. Dar asta nu inseamna ca va fi mai putin periculos ca ala din 4 martie, unde suprafata cutremurului din 4 martie a fost de 109 km, iar asta e cotat la 150 km. Acest cutremur prinde din nou partea din Munteania si Moldova pana la Iasi, iar Muntenia partea de SUD in special, dar depinde ce plan de faliere avea. Noi nu stim ce este la adancimea aia, pentru ca cele de mari adancime au loc la adancimi cuprinse intre 80 km pana la 200 km”, a declarat la România TV Mărmureanu.

În cazul unui cutremur de 7,6 pe Richter, aproape 2.000 de locuinţe s-ar prăbuşi şi peste 36.000 ar avea afectată structura de rezistenţă. Bilanţul sumbru apare dintr-o analiză a Ministerului de Interne.

În acelaşi document al MAI mai scrie că în aceste clădiri ar urma să fie prinşi aproape 71.000 de oameni, în vreme ce aproape 3.800 dintre ei ar fi chiar în clădirile prăbuşite. Numărul deceselor s-ar ridica la aproximativ 1.000, iar numărul total al victimelor la peste 6.000.
Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )