Connect with us

Economic

Profesorii din municipiul Botoșani vor primi 1,5 milioane de euro pentru diferențele salariale

Published

on

euro foto publika.md

Primarul Ovidiu Portariuc a anunțat că toți profesorii din municipiul Botoșani își vor primi drepturile salariale stabilite prin hotărâri judecătorești, pronunțate în cazul tăierilor din 2010, decise de Guvernul PDL condus de Emil Boc.

Astfel, toate cadrele didactice care au câștigat în instanță acordarea diferențelor salariale de 25% care au fost tăiate în perioada 2010-2012 își vor primi banii înapoi mai repede decât prevăzuse inițial Guvernul, respectiv pe data de 1 ianuarie 2016. Valoarea totală a sumelor obținute în instanță de profesorii botoșăneni este de 7 milioane de lei (1,5 milioane de euro). La ultima rectificare bugetară din 2015, Guvernul a prevăzut sumele necesare pentru plata acestor drepturi.

Pot să confirm că cererea pe care a trimis-o Primăria la Ministerul Finanțelor Publice  în vederea recuperării drepturilor salariale ale profesorilor a fost inclusă în ultima rectificare bugetară. Astfel, în luna noiembrie toți profesorii din municipiu vor primi ultima tranșă din banii pentru salarile care le-au fost tăiate de Boc și Băsescu”, a declarat primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc.

Primarul a mai reamintit faptul că pe lângă achitarea sumelor stabilite prin titlurile executorii, profesorii vor mai primi, începând cu 1 decembrie 2015 și creșterea de 25% stabilită în ultima ședință de guvern, condusă de premierul Victor Ponta.

Cred că acum toată lumea poate să facă o diferență foarte clară între guvernarea PDL și guvernarea PSD. Primii au tăiat, iar ceilalți nu doar că au dat înapoi ce s-a tăiat, dar au și majorat veniturile în domeniile cele mai defavorizate din societatea noastră, anume la medici și la profesori. Cred că este pentru prima oară în ultimii 5 ani de zile, când aceste două categorii profesionale au primit majorări consistente, deși, trebuie spus, încă mai e mult până să ajungem la un nivel decent de salarizare, a completat primarul.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad