Connect with us

Sport

Situaţie incredibilă. Meciul Steaua – FC Botoşani se va juca la Cluj! Naţional Arena nu are avizul ISU şi campioana putea pierde la masa verde

Published

on

fc botosani - steaua 0-1 cabrera (36)

  • Partida Steaua – FC Botoşani, programată duminică, 8 noiembrie, de la 20:30, se va juca la Cluj, pe arena CFR-ului
  • Naţional Arena nu are avizul final ISU şi nu va mai putea fi utiliziată până la rezolvarea problemelor

Situaţie jenantă pentru Steaua, care se vede nevoită să plece din nou din Bucureşti pentru a disputa o partidă programată pe teren propriu.

Gonită din Ghencea, Steaua a jucat în acest sezon pe Naţional Arena, însă scandalul declanşat de incendiul de la clubul Colectiv, soldat cu 32 de victime, a relevat faptul că stadionul care a costat 234 de milioane de euro nu are avizul final ISU (de securitate pentru incendii). Din acest motiv, Steaua nu poate juca meciul cu FC Botoşani la Bucureşti, iar soluţia găsită de oficialii campioanei este să mute partida la Cluj, pe arena CFR-ului.

Puteau pierde la masa verde

Valeriu Argăseală a obţinut deja acordul lui Iuliu Mureşan pentru a utiliza arena din Griua, dar şi acceptul adversarei de duminică. În cazul în care cei de la Botoşani n-ar fi fost de acord cu schimbarea stadionului, Steaua ar fi pierdut cel mai probabil partida la masa verde, în condiţiile în care campionii nu anunţaseră din timp noua locaţie.
“Da, se joacă în Gruia, confirm! M-a sunat Valeriu Argăseală şi m-a întrebat dacă avem certificat de securitate pentru incendii (ISU) şi îl avem. Noi am mai ajutat Steaua în trecut. Dacă Botoşanuiul nu era de acord, nu se putea face această schimbare“, a declarat Iuliu Mureşan la Digi Sport.

Ar fi vrut să joace pe Naţional Arena, dar să închidă parcarea

Conform surselor ProSport, oficialii Stelei şi-ar fi dorit totuşi ca meciul să se joace la Bucureşti şi intenţionau să propună Ligii o variantă de compromis.
Unul din motivele pentru care Naţional Arena nu a primit avizul final ISU este că parcarea de sub Tribuna 1 nu are prevăzute ieşiri în caz de incendiu, accesul făcându-se doar prin intermediul lifturilor. Astfel, steliştii ar fi vrut ca partida să se joace pe Stadionul Naţional, dar accesul publicului să fie interzis în respectiva parcare. Se pare însă că s-a renunţat însă în cele din urmă la această variantă.

Sursa: Prosport

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )