Connect with us
banner ad

Evenimente

Un altfel de protest în Dorohoi. 500 de oameni, în frunte cu primarul, au ieşit în stradă – VIDEO

Published

on

Aproximativ 500 de oameni, în special tineri, au participat luni, 2 noiembrie 2015, la un marş de comemorare a victimelor incendiului din clubul Colectiv, aducând un ultim omagiu celor dispăruţi.

Oamenii au venit la marş, dând curs apelului de participare la acest eveniment comemorativ, lansat pe Facebook. Este vorba de evenimentul organizat de doi elevi din clasa a IX-a, care coordonează această acțiune și anume Cosmin Axinte, elev la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi și Claudiu Furtună, elev la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi.

Cei aproximativ 500 de oameni participanți la eveniment au aprins lumânări și au mers într-un marș al tăcerii, cu lumânări în mâini și cu un banner pe care scria „SOLIDARITATE PENTRU ETERNITATE #COLECTIV”. Alături de participanți au fost și Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi și Lucian Topalagă, viceprimarul municipiului Dorohoi.

„Spiritul de unitate și solidaritate a fost trezit în toți românii, cu toții ne-am dorit să nu se fi întâmplat un asemenea masacru. Tot ce s-a întâmplat în ultimele zile e un semnal că ceea ce s-a petrecut acolo nu trebuie să se mai repete în jurul nostru. Așa cum a fost programul, ne-am prezentat în centrul orașului, la Blocul Turn și am parcurs în tăcere această distanță până la catedrala din municipiul Dorohoi, unde s-au depus lumânări, unde s-a ținut un moment de reculegere sau au rostit o rugăciune pentru victimele care au suferit, atât cei care s-au prăpădit, cât și cei care suferă pe paturile de spital, cât și pentru rudele și prietenii celor îndurerați. Faptul că niște tineri, niște copii s-au organizat pentru acest moment, au strâns și fonduri, este impresionant. S-au adunat fără multă vâlvă, fără mult tam-tam, fapt care denotă un gest extraordinar.”, a declarat pentru Dorohoi News, Dorin Alexandrescu, primarul municpiului Dorohoi.

Participanții la marș au parcus un traseu, din centrul municipiului Dorohoi (Blocul Turn), pe Pietonalul Grigore Ghica, Primăria veche și traseul s-a încheiat la Catedrala municipiului Dorohoi unde aceștia au depus lumânări şi flori, au ținut un moment de reculagere în care s-au rugat pentru victime și au aplaudat în semn de respect.

Reamintim faptul că în urma incendiului izbucnit vineri seară în clubul Colectiv, la un concert, şi-au pierdut viaţa 31 de oameni, cei mai mulţi tineri, şi sunt internaţi 140, între care mai mult de jumătate, până la 90, în stare critică şi foarte gravă.

Sursa: DorohoiNews

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )