Connect with us
banner ad

National

Raed Arafat: Incendiul din Clubul Colectiv este o catastrofă. Acolo am simțit limita sistemului

Published

on

raed arafat

Secretarul de Stat în MAI Raed Arafat a caracterizat tragedia din Clubul Colectiv din Capitală drept ”un dezastru, o catastrofă cu un impact foarte mare, devastator. Arafat a fost profund impresionat de tabloul groazei pe care l-a găsit la locul incendiul, unde zeci de răniți erau resuscitați direct pe caldarâm.

”Este un incident pe care noi îl caracterizăm drept un dezastru, o catastrofă, cu un impact foarte mare, devastator. Acolo simțim limita sistemului. Chiar dacă am intervenit cu echipaje, simți cum sistemul acționează. Spre exemplu, Spitalul Militar, care din dispoziția ministrul Oprea, ne-a pus la dispoziție locuri la chirurgia plastică (…) Rămâi cu impactul, rămâi cu ideea că un lucru care putea fi prevenit s-a întâmplat. București este un oraș viu, foarte mare un oraș cu riscuri”, a declarat Raed Arafat, la Pro TV.

”Această întârziere este o bombă care ticăie în fața noastră și rămânem neputincioși. Miniștrii Oprea și Bănicioiu au zis că a fost o situație care a preventibilă. (…) În luna iunie-iulie, am emis o lege care înăsprește normele privind acești operatori. Continuarea activității, după ce pompierul a spus ”stop” aici, va fi urmată de pușcărie. Când pompierii intră într-un club și găsesc 2 persoane peste numărul de persoane permise, riscul este închiderea imediată a locului. Amenzile sunt 50.000 de lei acum, dar totul se schimbă total. Din păcate, noi am conștientizat și am încercat să lucrăm. Legislația am întreprins-o înainte să apară problema”, a comentat Secretarul de Stat în MAI problema cluburilor din Capitală.

De asemena, Raed Arafat s-a declarat profund impresionat de tabloul îngrozitor pe care l-a găsit la locul tragediei.

Sursa: REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )