Connect with us

Economic

Salariile a zeci de mii de bugetari, mărite cu 50% de la 1 noiembrie

Published

on

bani ajutoare foto radioiasi

Salarii majorate cu 50 la sută pentru zeci de mii de bugetari, de la 1 noiembrie. Decizia apare în ordonaţa de urgenţă privind rectificarea bugetară.

În jur de 70.000 de angajaţi ai statului vor primi de la 1 noiembrie salarii majorate cu 50%, potrivit ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară făcută de Guvern. Este vorba despre funcţionarii publici, dar şi personalul contractual din cadrul Ministerului de Finanţe, ANAF, Agenţia Naţională pentru Achiziţii publice şi ai Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili care beneficiază, potrivit ordonanţei de recificare, de 25 de clase de salarizare succesive peste clasa de salarizare în care sunt încadraţi. Potrivit România TV, asta înseamnă că salariile acestora sunt crescute cu 50%.

Sindicatele susţin că în proiectul de rectificare care a ieşit din Guvern şi care a fost discutat cu ele nu există această majorare. Creşterea aceasta însă dă peste cap evoluţia salariilor în urmatoarea lege care trebuie să se aplice de la 1 ianuarie 2016.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad