Connect with us

National

PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE ZILE. Meteorologii anunţă temperaturi de până la -11 grade

Published

on

harta-romania

Meteorologii anunţă temperaturi scăzute, burniţă, ceaţă, vânt pentru zilele următoare. În anumite zone ale ţării, vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal la această dată.

VINERI. În regiunile sudice şi sud-estice vremea va deveni puţin mai rece decât în mod normal la această dată. Cerul va fi mai mult noros în cursul zilei, când izolat vor fi condiţii pentru ploi slabe sau burniţă, apoi se va degaja treptat. În restul teritoriului temperaturile vor fi apropiate de cele normale la această dată, chiar uşor mai ridicate în nord-vest, iar cerul va fi variabil, mai mult senin după-amiaza.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare în sudul Banatului şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nord-est (nordul Moldovei) şi 17 grade în nord-vest. (Maramures, posibil si in Dealurile de Vest). Pe arii restrânse se va semnala ceaţă în zonele joase de relief, iar spre dimineaţă va fi brumă în regiunile centrale, nordice, estice, precum şi în dealurile subcarpatice din rest.

SÂMBĂTĂ. Temperaturile vor continua să scadă în cea mai mare parte a ţării. Valorile maxime vor fi mai mici decât mediile climatologice în sud şi în est, în timp ce în restul teritoriului ele se vor menţine apropiate de normalul perioadei, chiar uşor mai ridicate în nord-vest. Aşadar temperaturile maxime se vor situa între 8 grade în Moldova şi 16 grade în Maramureş şi în nordul Crişanei. Noaptea va fi rece în toate regiunile, cu minime preponderent negative, cu valori de la -11 grade în estul Transilvaniei, până la 6 grade în Dealurile de Vest. Cerul va fi mai mult senin, exceptând extremitatea sudică şi de sud-est, unde vor fi înnorări temporare. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în sudul Banatului, în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, precum şi în zona montană, apoi va slăbi în intensitate. Local se va forma brumă şi pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

DUMINICA. În jumătatea de sud a ţării vremea va fi uşor mai rece decât în mod normal la această dată. În restul teritoriului dimineaţa şi noaptea valorile termice rămân mai scăzute decât în mod normal, dar cele diurne vor fi în jurul mediilor climatologice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 8 grade in estul Transilvaniei, delta si vestul Olteniei şi 15 grade in Maramures si Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 4…6 grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Cerul va fi mai mult senin, exceptând în orele dimineţilor zonele mai joase de relief, cu precădere din est, sud şi centru, unde pe arii restrânse va fi ceaţă.

Vântul va avea unele intensificãri în Dobrogea şi în sudul Banatului. Local se va produce brumã.
Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad