Connect with us
banner ad

Evenimente

Numărul accidentelor grave a crescut semnificativ în judeţul Botoşani

Published

on

accident21octombrie (10)

In cadrul intalnirii Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, seful IPJ Botoşani, Mihai Bunduc, a precizat ca numarul accidentelor rutiere grave in primele noua luni ale anului este in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit statisticilor, anul acesta, in primele noua luni, au fost 93 de accidente grave, cu 16 mai multe fata de anul trecut. In urma evenimentelor rutiere, 19 persoane si-au pierdut viata, cu 9 mai mult fata de 2014, 91 au fost ranite grav, cu 16 mai mult decat in 2014, iar alti 314 au fost ranite usor, cu 40 mai mult fata de anul trecut.

Cauzele accidentelor grave inregistrate in primele 9 luni ale anului 2015 sunt: viteza neadaptata la conditiile de drum (17 accidente), abateri comise de catre pietoni (15 accidente), abateri carutasi (10 accidente), abateri biciclisti (9 accidente), dar si neacordarea prioritatii de trecere vehicule(9 accidente).

” Analizand datele statistice privind accidente rutiere, se pot desprinde urmatoarele concluzii: principalele doua cauze ale accidentelor de circulatie sunt aceleasi ca si la nivelul tarii, respectiv viteza, abaterile comise de pietoni dupa care urmeaza abaterile comise de carutasi si biciclisti. Cresterea numarului de accidente pe arterele din mediul urban, in special a celor produse pe fondul abaterilor comise de pietoni, neacordarea prioritatii de trecere vehiculelor si pietonilor angajati regulamentar in traversarea strazii”, a spus in cadrul sedintei, Mihai Bunduc, seful IPJ Botosani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )