Connect with us
banner ad

Sport

Eugen Ţurcanu şi luptătorii lui s-au pregătit cu fondatorul Qwan ki do – FOTO

Published

on

QWANKIDO1

In perioada 23-25.10.2015 a avut loc in localitatea Sacele –Brasov stagiul international de arme traditionale si tham the in organizarea Federatiei Romane de Arte Martiale, condus de Maestrul Pham Xuam TONG , fondatorul metodei Qwan ki do.

Au participat 180 de practicanti din Romania, Moldova , Austria si Anglia. Din partea Asociatiei Judetene de arte martiale Botosani au participat 15 persoane.

Stagiul a avut 3 sectiuni:

Arme de lemn (baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 si 3 elemente, tonfa, sabie de lemn )

Arme rare si arme taietoare (palos vietnamez, sabie , cutite de diferite forme si marimi, halebarda, lance, topor si long gian cu 9 elemente). Gradul minim de participare a fost centura neagra .

Exercitii de tam-the (gimnastica energetica) care, similar Tai Chi-ului, s-ar putea defini in cateva cuvinte ca o succesiune de miscari lente menite sa induca o stare de unitate si de armonie intre corp si spirit.
Se adreseaza atat spiritului cat si corpului fizic, fiind un concept filozofic (Yin – Yang) dar si o stiinta a vindecarii.
Practicarea Tam The-ului incepe cu invatarea miscarilor specifice, activitate care nu necesita o pregatire fizica speciala. Al doilea nivel presupune insusirea tehnicii respiratiei.
Cel de al treilea nivel presupune o combinare a miscarilor, a respiratiei si a activitatii mentale. Astfel se poate dirija energia vitala (Khi) prin corpul omenesc. Scopul final al Tam The-ului este obtinerea unitatii dintre corp si un spirit tanar, odata cu pastrarea starii de sanatate a organismului.

 “Acesta deplasare a unui numar de 15 practicanti de arte martiale , este un succes pentru Botosani din prisma dezvoltarii a Qwan ki do in judetul nostru. Dobandirea cunostintelor alaturi de un Mare Maestru este calea sigura catre evolutia fiecarui sportiv in parte , cat si a obtinerii de rezultate spectaculoase a cluburilor locale in competitiile nationale si europene ce le avem in pregatire in anul sportiv 2015-2016”, a declarat profesor Victor Trofin, centura neagra 3 dang,presedinte a AJAM  Botosani.

Actiunea a fost finantata de Consiliul Judetean Botosani in cadrul proiectelor cu finantare nerambursabila pe anul 2015.

QWANKIDO

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )