Connect with us

Sport

CUPA ROMÂNIEI. Viitorul – FC Botoşani 1-0 FINAL

Published

on

fcbotosani-viitorul5(1)

Viitorul Constanţa şi FC Botoşani s-au întâlnit luni în campionat iar în această seară se înfruntă în Cupa României. În partida de campionat, Viitorul s-a impus la pas cu scorul de 3-1, elevii lui Cristi Pustai făcând unul din cele mai slabe meciuri din actualul sezon.

Cristi Pustai a schimbat aproape toată echipa folosită în partida de campionat cu Viitorul. În primul 11 au mai rămas doar Cordoş şi Cucu, printre titularii meciului de cupă fiind Bordeianu, Popovici, Raul Costin sau Brata, jucători care au evoluat foarte puţin în ultima perioadă. Asta demonstrează că oficialii FC Botoşani nu pun mare preţ pe Cupa României şi sunt interesaţi doar de campionat.

Şi Gică Hagi a început partida din această seară cu câteva rezerve numai că rezervele lui se numesc Cernat sau Nicoliţă, jucători cu mare experienţă şi care au evoluat prin Liga Campionilor.

Debutul meciului a fost unul sărac în faze de poartă, niciuna din cele două formaţii nefiind dispusă să rişte. Prima fază notabilă s-a petrecut în minutul 14 când Cernat a şutat la poartă, mingea îl loveşte pe Miron iar constănţenii solicit penalty pentru un presupus henţ.

Patru minute mai târziu este rândul botoşănenilor să ceară penalty. Cucu îl lansează pe Roman care scapă singur spre poarta constănţenilor, încearcă un lob, Albuţ atinge mingea care ajunge tot la Roman dar în momentul în care a încercat să reia spre poarta goală a fost împins. Şi de această dată, arbitrul a făcut semn că jocul poate continua.

Comparativ cu meciul de campionat, FC Botoşani arată ceva mai bine şi cel puţin încearcă să se apropie de poarta constănţenilor. Rezervele lui Pustai aleargă mult mai mult decât au făcut-o titularii şi nu le-au permis elevilor lui Hagi să-şi creeze mari ocazii de a marca.

În minutele 42 şi 43, Ivanovici cade de două ori în care încercând să cerşească penalty dar centralul partidei nu acordă nimic.În ultimul minut al primei reprize, Brata şutează de la 14 metri dar mingea este respinsă în corner de un fundaş al Viitorului.

Repriza secundă începe cu FC Botoşani în atac, Popovici centrează de pe stânga, Ivanovici şutează la colţul scurt  der mingea este trimisă  în plasa laterală.

În minutul 51, Viitorul reuşeşte deschiderea scorului. Ganea marchează un eurogol de la 20 de metri iar scorul devine 1-0.

Viitorul putea majora scorul în minutul 62, în urma unei faze fie dar Boli a reluat slab cu capul din careul mic iar Pleşca a prins mingea. În minutul 68 Benzar scapăsingur cu Pleşca dar goalkeeperul botoşănean reuşeşte să respingă până la Aganovici care din marginea careului şutează peste poartă.

În minutul 80 Tănase a avut şansa de a marca dar scorul rămâne 1-0. Un minut mai târziu, Roman are o mare ocazie de a marca dar încearcă un şut plasat din interiorul careului iar Albuţ prinde.

Partida s-a încheiat cu scorul de 1-0 iar FC Botoşani părăseşte şi Cupa României.

Viitorul: Albuţ – Benzar, Boli, Mitrea, Cr. Ganea – I. Filip, V. Achim, Ţîru (46 Tănase) – Nicoliţă, Cernat (75 R. Ciupe), Aganovici (85 Drăguşin)

FC Botoşani: Pleşca – Patache, Cordoş, Bordeianu, Popovici – Cucu, R. Costin (77 Batin), Miron –  Ivanovici (64 Neziri), D. Roman, Brata (75 Fulop)

 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad