Connect with us

Educatie

Proiect de lege: Abonamentele de transport ale elevilor să fie DECONTATE INTEGRAL

Published

on

tramvai statie

Mai mulţi deputaţi PNL au propus un proiect de lege privind renunţarea la plafonarea abonamentelor elevilor navetişti şi decontarea integrală a sumei achitate.

Proiectul de lege se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor şi este iniţiat de deputaţii PNL Ardeleanu Sanda-Maria, Balan Ioan, Ialomiţianu Gheorghe, Turcan Raluca şi Vladu Iulian.

Decontarea abonamentelor de transport emis de operatorii de transport rutier, pentru facilităţile de transport acordate elevilor, prevăzute la art. 84 alin. (3) din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, se asigură la nivelul integral al acestora“, prevede proiectul de lege iniţiat de liberali.

Parlamentarii arată în expunerea de motive că din ce în ce mai mulţi elevi abandonează şcoala din motive financiare, iar unul din cinci copii nu-şi permite să plătească nici măcar costurile de transport. Mai mult, în ultimii doi ani, elevii nu au primit contravaloarea abonamentelor sau au primit un decont parţial sau cu întârziere.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad