Connect with us

Sanatate

Val de viroze şi pneumonii, la Botoşani. Peste 1200 de persoane au ajuns la medici

Published

on

medici americani la Botosani (10)

Medicii botosaneni au inregistrat in ultima saptamana un numar mare de cazuri de viroze si pneumonii.

Vorbim de peste 1.200 de cazuri de afectiuni respiratorii, cele mai multe inregistrandu-se la la copii intre 5 si 14 ani, respectiv 474 de cazuri, dar si la minori intre 2 si 4 ani, unde s-au inregistrat 240 de cazuri.  La sugari pana intr-un an au fost 128 de cazuri. Din cele 1.258 de cazuri de viroze, peste 800 sunt in randul minorilor pana in 15 ani.

Potrivit reprezentantilor de la Directia de Sanatate Publica, si numarul pneumoniilor este in crestere. In total, 377 de botosaneni au ajuns la spital, din acest motiv. A fost 44 de cazuri la sugari pana la 1 an, 75 de cazuri la copii intre 2 si 4 ani, 96 de cazuri la minori intre 5 si 15 ani, 59 la persoane intre 15 si 49 de ani si tot atatea la varstnicii peste 65 de ani.

Cazurile mai usoare sunt trimise acasa, iar pacientii care au forme severe de boala sunt internati. In plus, specialistii ii sfatuiesc pe botosaneni sa se imunizeze impotriva gripei.

“Aceste vaccinuri au fost distribuite medicilor de familie, iar populatia se poate adresa medicilor de familie in vederea vaccinarii, evident persoanele care nu au restrictie de la vaccinuri, persoanele sanatoase. Aceasta vaccinare impotriva gripei este foarte importanta pentru ca sa pastram sanatatea populatiei. Vine sezonul rece si este important sa prevenim acest tip de imbolnaviri”, a declarat Angela Straticiuc, purtator de cuvant DSP Botosani.

Directia de Sanatate Publica a primit, intr-o prima transa 3.100 de doze de vaccin, din care 2.800 au fost distribuite medicilor de familie. Cum dozele sunt putine, cei care vor sa se imunizeze trebuie sa cumpere vaccinul din farmacii.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad