Connect with us

Administratie

Cămin cultural în valoare de peste nouă miliarde de lei vechi, inaugurat la Roşiori – GALERIE FOTO

Published

on

inaugurarea caminului cultural Rosiori (9)

Sâmbătă după amiază a fost mare agitaţie în centrul satului Roşiori. Cu mic cu mare, oamenii s-au adunat să vadă noul cămin cultural, o investiţie realizată în mai puţin de un an de zile şi care a costat peste nouă miliarde de lei vechi.

Fostul cămin, vechi de zeci de ani şi construit din chirpici, a fost dărâmat şi s-a realizat o altă clădire dotată cu toate utilităţile necesare. Primarul comunei Răchiţi susţine că acest cămin va fi pus la dispoziţia cetăţenilor care vor organiza nunţi şi cumetrii dar în acelaşi timp vor avea loc şi tot felul de acţiuni culturale.

“Investiţia a început pe data de 22 octombrie 2014 şi a fost finalizată în această vară. A costat 9,2 miliarde de lei vechi iar finanţarea a fost asigurată de Compania Naţională de Investiţii. Ei au făcut licitaţia, ei s-au ocupat de lucrări. Noi doar le-am predat terenul şi am asigurat utilităţile. Începând de astăzi, căminul este funcţional, se vor realiza acţiuni culturale, spectacole, nunţi, cumătrii. Astăzi avem sfinţirea căminului şi un spectacol pentru cetăţenii din localitatea Roşiori”, a declarat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

La inaugurare a fost prezent şi prefectul Costică Macaleţi care l-a lăudat pe primarul Gheorghe Iacob pentru investiţiile realizate dar a amintit şi de DNA, justiţie şi arestări.

“Nu cu mult timp în urmă, cei care făceau nunţi, veneau să împace fanfara de la Roşiori. Se pare că a dispărut această fanfară dar nu ar fi lipsit de interes să-şi reînceapă activitatea. Îmi mulţumesc domnului primar pentru invitaţie şi remarc faptul că a tratat în egală măsură obiectivele. Aveţi un cămin cultural foarte frumos, cum puţine sate au. A fost inaugurat recent punctul medical de la Roşiori ceea ce este un mare lucru. Beneficiaţi de asfalt iar domnul primar promite că va fi inclusiv apă şi canalizare”, a spus prefectul Costică Macaleţi care a adăugat:

“Tot ce se face într-o comunitate, se face pentru cetăţeni şi nu pentru altceva. Vedeţi tot felul de arestări, DNA, probleme cu justiţia. Cred că cei aleşi trebuie să-şi bage minţile în cap şi să aibă grijă ce fac cu banul public”.

O contribuţie important la realizarea proiectului de la Roşiori a avut deputatul Tamara Ciofu, cea care a făcut mai multe demersuri către Ministerul Dezvoltării şi Compania Naţională de Investiţii. Parlamentarul botoşănean a precizat că după căminele cultural de la Roşiori şi Răchiţi, va urma un alt cămin cultural la Costeşti.

“Mâine va fi sfinţit căminul din Răchiţi. Pentru părintele Caşcaval, am o veste bună. Căminul cultural din Costeşti intră în achiziţie. Toate aceste proiecte s-au făcut pentru oameni dar trebuie să înţelegeţi că primarul şi echipa sa, au dus la îndeplinire multe proiecte dar în acelaşi timp sunt multe proiecte în aşteptare. A fost o echipă eficientă care a făcut administraţie”, a declarat Tamara Ciofu.

inaugurarea caminului cultural Rosiori (1) inaugurarea caminului cultural Rosiori (18) inaugurarea caminului cultural Rosiori (17) inaugurarea caminului cultural Rosiori (16) inaugurarea caminului cultural Rosiori (14) inaugurarea caminului cultural Rosiori (13) inaugurarea caminului cultural Rosiori (12) inaugurarea caminului cultural Rosiori (11) inaugurarea caminului cultural Rosiori (10) inaugurarea caminului cultural Rosiori (9) inaugurarea caminului cultural Rosiori (8) inaugurarea caminului cultural Rosiori (7) inaugurarea caminului cultural Rosiori (6) inaugurarea caminului cultural Rosiori (5) inaugurarea caminului cultural Rosiori (4) inaugurarea caminului cultural Rosiori (3) inaugurarea caminului cultural Rosiori (2)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad