Connect with us

National

Iohannis respinge privilegiile parlamentarilor: “Pot conduce la cheltuieli bugetare excesive”

Published

on

iohannis

Șeful statului Klaus Iohannis respinge privilegiile parlamentarilor. Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare Legea pentru modificarea art. 45 din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, care prevede majorarea sumelor forfetare care li se acordă pentru deplasări parlamentarilor, în schimbul renunţării la maşinile de serviciu, trasmite Realitatea TV.

Iohannis motivează, în cererea de reexaminare, că “modificarea propusă, referitoare la asigurarea dreptului la transport în teritoriu al parlamentarului, nu asigură transparența și predictibilitatea normei instituite, prin conținutul său aceasta putând conduce la cheltuieli bugetare excesive, cheltuieli ce pe termen lung nu reprezintă o investiție rațională”.

Mai mult, subliniază șeful statului “instituirea exclusivă a unei sume forfetare în locul dreptului parlamentarilor de a opta între un autoturism sau o sumă de bani pentru desfășurarea activităților legate de exercitarea mandatului are drept consecință directă cheltuirea irațională a banului public”.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad