Connect with us

Evenimente

Țigări de contrabandă confiscate de jandarmi

Published

on

tigari, cafea

În urma acțiunilor executate în perioada 18 – 20 octombrie a.c. de lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani în piețe agroalimentare, au fost depistate două persoane care comercializau țigări de contrabandă și au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 3000 de lei, pentru fapte de încălcare a ordinii și liniștii publice și a normelor legale de comerț.

Asupra celor două persoane au fost găsite 133 de pachete de țigări de contrabandă, a căror posesie nu a putut fi justificată.

Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,deținere și comercializare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, faptă asimilată infracțiunii de contrabandă și pedepsită de Codul Vamal cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării și predate, împreună cu actele întocmite, la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Botoșani, în vederea continuării cercetărilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad