Connect with us

Auto

La ce trebuie să fie atenţi toţi şoferii când încheie poliţe RCA

Published

on

masini targ920

Şoferii pot găsi informații utile despre asigurarea de răspundere civilă auto într-un ghid publicat recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pe propriul website. Ghidul RCA este disponibil gratuit online și include, printre altele, informații despre calcularea tarifului asigurării și ce se întâmplă dacă nu ai o poliță RCA, precum și atenționări.

Ghidul RCA în varianta electronică a fost publicat vineri de ASF, acesta incluzând informații de larg interes referitoare la asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.
Polița RCA se încheie între proprietarii de autoturisme și asiguratorii autorizați, iar scopul acesteia este despăgubirea pentru daunele suferite în urma accidentelor auto, scrie avocatnet.ro. 
“În baza acestui contract, compania care a emis polița de asigurare RCA plătește despăgubiri terțelor persoane păgubite în urma unui accident provocat de vehiculul pentru care s-a încheiat polița, pentru daunele materiale și/sau decesul ori vătămările corporale, inclusiv daunele morale, suferite în acel accident”, conform documentului menționat.
Asigurarea obligatorie se încheie atunci când un vehicul este înscris în circulație și, apoi, în toată perioada în care este înmatriculat, de fiecare data când polița expiră.
“Proprietarul unui vehicul trebuie să dețină o asigurare RCA valabilă pe toată perioada în care vehiculul este înmatriculat/înregistrat, chiar dacă acesta nu este utilizat. încheierea contractului RCA se poate face pentru o perioadă de șase sau 12 luni”, scrie în ghid.

Citeşte mai mult pe Realitatea.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad