Connect with us

Administratie

Scandal între vecini mediat la Primăria Răchiţi, cu primarul, medicul şi poliţistul FOTO

Published

on

rachiti, scandal primarie (8)

Problema pământului este departe de a fi rezolvată în judeţul Botoşani chiar dacă au trecut mai bine de două decenii de când oamenii au început să intre în posesia terenurilor pe care le-au deţinut în tinereţe sau le-au moştenit de la părinţi. La Răchiţi, două familii se luptă de ani buni pentru câţiva metri de teren şi s-a ajuns la greva foamei, acuze dure şi implicarea autorităţilor statului.

În urmă cu aproximativ opt ani, medicul veterinar Laura Neamţu a cumpărat de la ADS cabinetul la care lucra şi terenul aferent. Din acel moment, a izbucnit “războiul” cu familia Ceornea, care avea proprietatea lângă terenul medicului şi care a rămas fără o cale de acces. Au urmat ani de procese şi dispute iar în final medicul Laura Neamţu a obţinut câştig de cauză. Lucrurile nu s-au oprit aici pentru că familia Ceornea a deschis alte acţiuni în instanţă. Mai mult, Ana Ceornea a decis să intre în greva foamei pe motiv că nu are cale de acces şi că primăria comunei Răchiţi nu ia măsuri.

În această dimineaţă, Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi a chemat ambele părţi la o discuţie, la care au mai participat şeful Postului de Poliţie, juristul primăriei şi medicul de familie. Anterior întâlnirii, primarul comunei Răchiţi a făcut o solicitare către IPJ Botoşani şi către medicul veterinar să cedeze câţiva metri de teren pentru a se asigura o cale de acces familiei Ceornea, astfel încât să se încheie conflictul.

“Am făcut toate demersurile, am făcut un protocol, avem aprobarea Ministerului de Interne şi IPJ Botoşani prin care se acceptă ca numitul Ceornea să circule pe calea de acces. Doamna Neamţu Laura a confirmat că pune la dispoziţie 19,75 de metri pătraţi. I-am rugat să accepte această soluţie şi au fost de acord pentru a redeschide calea de acces. Am făcut protocolul. Am încercat să rezolvăm această problemă”, a precizat Gheorghe Iacob, primarul comunei Răchiţi.

Atât medicul veterinar Laura Neamţu cât şi IPJ Botoşani au fost de acord cu propunerea primarului, singura condiţie fiind ca familia Ceornea să înceteze cu procesele.

“Mi-am încălcat dreptul câştigat în instanţă, în cele două procese care s-au consumat şi din care sunt două hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile, că familia Ciornea nu are cale de acces prin curtea mea. Am renunţat benevol la o suprafaţă de teren pe care am cumpărat-o şi am recâştigat-o în instanţă, cu condiţia să renunţe la procesele existente pe rol”, a afirmat Laura Neamţu.

Prezentă la discuţii, Ana Ceornea nu a părut dispusă să accepte propunerea şi a anunţat că ea va continua procesele dar în acelaşi timp vrea să-i fie asigurată şi calea de acces.

“Dacă aţi făcut protocolul, de ce nu aţi dat drumul la calea de acces? Pentru ce să-mi retrag plângerea? M-am judecat şi mă judec în continuare. Am să demonstrez cum am pierdut eu servitutea, pe baza unei mărturii mincinoase. Este mânărie. Am făcut o revendicare să demonstrez că ăia 870 de metri care i-a cumpărat doctoriţa veterinară, nu sunt corecţi şi că se suprapun peste parcela mea. Nu avea voie să cumpere decât 605 metri. Procesul trebuie să meargă până în final. Ea încă mai ţine din terenul meu”, a afirmat femeia care a mai spus că nu renunţă la greva foamei.

La discuţie a asistat şi medicul de familie din localitatea Răchiţi care a declarat că deşi suferă de boli cronice, grevista este în stare bună de sănătate şi nu necesită internarea în spital.

“Am monitorizat-o pe doamna Ceornea. La ora 9.00 era în stare general bună, modificările clinice şi biologice apar după cinci-şase zile de greva foamei. Dacă ea îşi riscă sănătatea, având boli cronice, este riscul dumneaei. La ora actuală nu necesită spitalizare. Putem să-i oferim un ajutor dacă îl acceptă”, a precizat medicul.

rachiti, scandal primarie (1) rachiti, scandal primarie (9) rachiti, scandal primarie (8) rachiti, scandal primarie (7) rachiti, scandal primarie (6) rachiti, scandal primarie (5) rachiti, scandal primarie (4) rachiti, scandal primarie (3) rachiti, scandal primarie (2)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )