Connect with us

Sanatate

Puţine vaccinuri împotriva gripei trimise în judeţul Botoşani

Published

on

vaccinuri (9)

Vaccinare antigripala gratuita pentru 3.100 de botosaneni. Ministerul Sanatatii a distribuit judetului Botosani, intr-o prima transa, extrem de putine vaccinuri antigripale. Cum ne aflam in plin sezon si numarul cazurilor de gripa va creste in perioada urmatoare,multi dintre botosaneni vor fi nevoiti sa il cumpere din farmacii.

Aceste 3.100 de doze  trebuie cumva impartite medicilor de familie pentru a putea incepe vaccinarea persoanelor aflate in grupele de risc. Practic, 2.800 de doze vor fi impartite in mod egal la cei 168 de medici de familie.Iar, daca facem un calcul matematic vom constata o realitate deloc fericita.Adica, in medie, fiecarui cabinet de medicina de familie ii revin cate 16-17 doze.

“A venit prima transa de 3.100 de doze, din care 300 de doze vor fi date in asistenta medicala a cabinetelor Ministerului Afacerilor Interne si celelalte doze se distribuie in mod egal cabinetelor medicale, medicina de familie. Medicii vin, iau vaccinul , isi anunta persoanele care sunt eligibile la vaccin”, a declarat Ecaterina Chihaia, medic epidemiolog DSP Botosani.

Cei care vor sa se vaccineze pe cont propriu gasesc vaccinul in farmacii, la pretul cuprins intre 20 si 30 de lei.

Campania de vaccinare antigripala a inceput la Botosani si se va face la persoanele cu prioritate la imunizare precum:femeile gravide, copiii, persoanele varstnice, persoanele care lucreaza in institutii de ingrijire a batranilor si copiilor si cadrele medicale din spitale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad