Connect with us

Evenimente

Minori de 16 şi 17 ani din comuna Vlădeni, reţinuţi pentru că au tâlhărit un bătrân de 83 de ani

Published

on

crima tudora mascati, arestat1

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, în colaborare cu agenţii şi ofiţerii Poliţiei Oraşului Dolhasca, beneficiind de sprijinul luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, au reuşit, în urma desfăşurării unor percheziţii şi descinderi, să identifice şi să reţină două persoane bănuite de săvârşirea unei tâlhării, victimă fiind un bătrân de 83 de ani.

Pe 5 octombrie, la ora 10.00, un bărbat de 51 de ani, din oraș Dolhasca, sat Probota, a sesizat despre faptul că în noaptea precedentă persoane necunoscute au pătruns în locuința unchiului său de 83 de ani, din aceeaşi localitate, unde, prin acte de violență, l-au deposedat de suma de aproximativ 1.850 de lei.În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că în jurul orei 03.00, persoane de sex masculine necunoscute au pătruns prin efracție, respectiv prin forțarea ușii de acces în interiorul locuinței persoanei vătămate, împrejurare în care unul dintre ei a lovit-o cu un obiect peste mână și au imobilizat-o.

Ulterior, agresorii au scotocit prin casă şi au plecat cu 1.850 lei.Cauza a fost preluată de ofiţerii judiciarişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Suceava, care au desfăşurat activităţi investigative complexe pentru identificarea autorilor. S-a stabilit un cerc de suspecţi şi au fost efectuate activităţi investigative şi de cercetare penală în vederea administrării de material probator. În acest sens, vineri, 16 octombrie, au fost efectuate trei descinderi şi percheziţii în locaţii de pe raza oraşului Dolhasca, fiind vizaţi doi tineri bănuiţi de comiterea faptei.

În urma măsurilor întreprinse, persoanele bănuite de comiterea faptei au fost identificate ca fiind doi tineri de 16, respectiv 17 ani, ambii din comuna Vlădeni, judeţul Botoşani, care locuiesc fără forme legale în oraşul Dolhasca. S-a recuperat parțial prejudiciul, care a fost restituit persoanei vătămate.Cei doi inculpați au fost reținuți de poliţişti pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată și au fost introduși în arestul IPJ Suceava.Ulterior, cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Fălticeni cu propunere de arestare preventivă, în urma probatoriului administrat în cauză, instanţa emiţând mandate de arestare a inculpaților, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată, pentru o durată de 30 zile.

Sursa: MonitorulSV.ro

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad