Connect with us

Evenimente

Florin Ţurcanu a mers din nou la DNA Suceava. A refuzat să facă declaraţii în faţa propcurorilor

Published

on

florin turcanu dna

Florin Turcanu la sediul DNA. Foto: Informatiata.ro

Dupa audierea a nu mai putin de 50 de angajati ai CJ Botosani, procurorii au gasit inadvertente in actele ridicate de la CJ Botosani in urma efectuarii de perchezitii. Sunt acte cu acelasi numar de inregistrare insa cu un continut diferit sau acte semnate de persoane care nu aveau nici o calitate in acest sens.

Fostul baron PNL de Botosani, Florin Ţurcanu, a fost chemat vineri pentru audieri la sediul DNA Suceava, pentru a doua oră, intr-un amplu dosar de coruptie in care este suspect. Ţurcanu nu a dorit sa dea explicatii procurorilor DNA, prevalandu-se de dreptul sau la tacere. Dupa o ora de stat in sediul DNA, Turcanu si avocatii sai su iesit destul de relaxati, chiar zambitori.

Intre timp, dupa audierea a nu mai putin de 50 de angajati ai CJ Botosani, procurorii au gasit inadvertente in actele ridicate de la CJ Botosani in urma efectuarii de perchezitii. Sunt acte cu acelasi numar de inregistrare insa cu un continut diferit sau acte semnate de persoane care nu aveau nici o calitate in acest sens. Mai mult, angajati cu functii din cadrul CJ Botosani sustin ca le-au fost falsificate semnaturile si ca nu au semnat niciodata documente pe care apar semnaturile lor. Turcanu este cercetat pentru abuz in serviciu si trafic de influenta.

Procurorii spun ca el masluia licitatii oganizate de CJ Botosani pe cand era presedintele acestei insitutii, astfel incat contractele sa revina unor firme care ii sponsorizau actiunile electorale. De exemplu, o firma care a castigat 15 contracte, in valoare de aproape 300.000 de lei a amplasat 290 de bannere in judet prin care cetatenii erau informati ca presedintele CJ ii sprijina. Aceeasi firma ar fi sponsorizat actiuni electorale in campania de anul trecut pentru prezidentiale. Turcanu mai este suspectat ca percepea comisioane de la afaceristi si ca ii santaja cu controale daca acestia nu cotizau la el anumite sume. Florin Turcanu s-a retras din toate functiile avute in PNL Botosani si a renuntat inclusiv la calitatea de membru a acestui partid.

Sursa: InformatiaTa de Suceava

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad