Connect with us

Educatie

Veste bună pentru profesori. Guvernul plăteşte restanţele câştigate în instanţă până la sfârşitul anului

Published

on

profesori examen (3)

Profesorii îşi vor primi în scurt timp de la Guvern toate restanţele pe care le-au câștigat în instanță. Este decizia coaliției de guvernare, care a dat undă verde şi majorării salariilor din educaţie cu 15%.

Guvernul a decis să plătească până la sfârşitul anului toate datoriile către românii care şi-au câştigat în instanţă drepturi salariale. Cei mai mulţi dintre ei sunt profesori.

Liderii coaliţiei şi-au dat acordul şi pentru majorarea salariilor profesorilor.

Tot personalul din învățământ va beneficia de o creștere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%.

“Într-un final, am aprobat creșterea de 15%. Inițial am dorit o creștere de 15% din noiembrie. Așa este, negocierea înseamnă să mai și cedezi. Am revenit și am cerut apoi 20% din decembrie. Până la urmă, am acceptat cele 15 procente, care reprezintă, practic, o sumă importantă din acordul pe care l-am semnat cu Guvernul României. Adică, 10 procente care vin din anul următor și încă 5 procente din celălalt an. De creșterea aceasta de 15% vor beneficia toți salariații din sistem. Adică personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic. Aceasta cred că este o treabă bună, pentru că, în general, se obțineau creșterile doar pentru personalul didactic”, a afirmat președintele FNS Alma Mater.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad