Connect with us

Educatie

Propunerea legislativă “Masă la Şcoală”, RESPINSĂ de Camera Deputaţilor

Published

on

FOTO: ialomita.semnal.eu

FOTO: ialomita.semnal.eu

Proiectul “Masă la Şcoală”, iniţiat de liberali cu scopul înlocuirii risipei din programul şcolar “Cornul şi Laptele”, a fost respins, marţi, în Comisia de Administraţie din Camera Deputaţilor.

Majoritatea PSD a respins, marţi, proiectul “Masă la Şcoală”, a anunţat deputatul PNL Raluca Turcan, potrivit stiridesibiu.ro. Social-democraţii au refuzat orice dialog sau dezbatere pentru îmbunătăţirea programului “Cornul şi Laptele”, unicul argument fiind că “nu sunt bani”.

Am venit în faţa parlamentarilor cu un proiect care să reducă risipa, să înlocuiască vechiul program cu unul prin care alimentaţia în şcoală să fie una diversificată, iar meniul să fie la decizia şcolii şi a comunităţii locale, ţinându-se cont de recomandările Ministerului Sănătăţii. Prin programul, pe care l-am propus, “Masă la Şcoală”, s-ar putea rezolva o parte din probleme: prezenţa copiilor la şcoală, educaţia acestora pentru un mod de viaţă sănătos şi reducerea risipei (în cazul în care părinţii vor face cereri scrise pentru a refuza acest pachet de alimente, copiii nu vor mai arunca produsele primite)”, a declarat Raluca Turcan.

În ciuda argumentelor acceptate de majoriattea parlamentară, proiectul a fost respins în Comisia de Administraţie din Camera Deputaţilor. “Victor Ponta a recunoscut, încă de acum trei ani, că programul Cornul şi Laptele trebuie înlocuit, că acest program este unul depăşit, iar deputaţii din Comisia de Administraţie au susţinut marţi că programul trebuie îmbunătăţit, că trebuie să se lucreze. Cu toate acestea, proiectul a fost respins de majoritatea PSD, fără a încerca să-l înțeleagă sau să-l îmbunătăţeasca“, mai precizează Turcan.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad