Connect with us

Economic

Om de afaceri botoşănean trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul stabilit de procurori depăşeşte 10.000 de lei

Published

on

Parchet Tribunal Botosani (3)

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului SURDOAEI IOAN, în vârstă de 56 de ani, din mun. Botoşani, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „evaziune fiscală”.

S-a reţinut că inculpatul, în cursul anului 2008, în calitate de administrator al S.C. AMELINA COM S.R.L. Botoşani, a dispus înregistrarea în contabilitatea societăţii a sumei de 70.000 lei, reprezentând achiziţionarea unui autoturism marca Volskwagen Golf, în timp ce preţul real plătit a fost de 7.000 lei, rezultând un prejudiciu de 10.080 lei – impozit pe venit.

“Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se precizează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad