Connect with us

Evenimente

Contrabandişti botoşăneni opriţi cu focuri de armă în judeţul Suceava

Published

on

baxuri tigari in masina

Poliţiştii au surprins mai multe persoane care transportau colete cu ţigări de contrabandă, precum şi un autoturism. După ce au tras trei focuri de armă în plan veritical, indivizii respectivi au luat-o la fugă lăsând în urma lor 23.618 pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de 236.000 de lei.

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au declanşat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de responsabilitate. Astfel, aceştia au observat în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Straja, un grup de persoane care transporta mai multe colete, spre interiorul ţării şi un autoturism de teren, care nu îşi justifica prezenţa în zonă. Imediat, poliţiştii de frontieră au intervenit, folosind somaţiile legale prin voce pentru prinderea acestora.

Deoarece bărbaţii au abandonat coletele şi maşina, încercând să fugă spre teritoriul statului vecin, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, conform procedurilor legale în vigoare, fiind trase trei focuri de avertisment în plan vertical. Nici de această dată indivizii nu s-au oprit, motiv pentru care au fost demarate activităţi specifice în vederea depistării persoanele respective, fiind anunţate şi autorităţile statului vecin pentru cercetarea în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite nouă colete, care împreună cu maşina au fost duse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor. In urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 23.618 de pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de 236.000 de lei, care au fost confiscate. In continuare sunt făcute verificări pentru prinderea tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

In seara zilei de 12 octombrie 2015, în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul PTF Siret au observat doi indivizi care transportau bagaje voluminoase şi care au evitat artera de control a punctului, sărind gardul perimetral al PTF Siret. Aceştia au fost interceptaţi de poliţiştii de frontieră, ocazie cu care au abandonat bagajele în vegetaţie, încercând să fugă.

Persoanele respective au fost reţinute şi identificate în persoanele lui Lucian D., de 29 de ani şi Constantin S., de 37 de ani, ambii domiciliaţi în judeţul Botoşani. In urma cercetării zonei, la aproximativ de 300 de metri de PTF Siret au fost găsite ascunse cinci colete ce conţineau 750 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană de diferite mărci. Poliţiştii de frontieră suceveni fac în continuare cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă, ţigările în valoare de 9.000 de lei fiind confiscate.

Sursa: Obiectiv de Suceava

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad