Connect with us

Sanatate

LEGE ANTI-FUMAT, discutată în Parlament. În ce locuri va fi INTERZIS fumatul. E vizat inclusiv locul de muncă

Published

on

tigara

Un proiect de lege care intezice fumatul în spaţiile instituţiilor publice centrale şi locale, ale unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare se află în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Proiectul a fost adoptat de Senat şi se află, în prezent, la comisiile din Cameră, unde a primit undă verde cu mai multe amendamente. Printre acestea şi prevederea că fumatul este interzis “în spaţiile închise de la locurile de muncă”.
Proiectul de lege, iniţiat de 21 de deputaţi şi senatori PSD, a fost adoptat de Senat în martie 2015. Guvernul a avizat de  favorabil propunerea legislativă, iar acum aceasta  se află  pe agenda Camerei Deputaţilor.

În forma adoptată de Senat, se prevede că se intezice fumatul în spaţiile autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de invătământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private.

“Se interzice fumatul în spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, spaţiile pentru copii, cu excepția celulelor pentru deținuți din penitenciarele de maximă siguranță.”

“Se interzice complet fumatul în instituţiile şi unitățile medicale şi în cele de învățământ, de stat și private.”

“Se interzice vânzarea la bucată a ţigaretelor, țigărilor de foi și cigarillos.”

” Se interzice comercializarea produselor din tutun în instituţiile şi unitățile medicale şi de învățământ, de stat și private.”

“Se interzice comercializarea cu amănuntul a produselor din tutun la o distanță mai mică de 250 metri față de orice punct de acces în spitale și în unități de învățământ. Distanţa se va măsura pe drumul rutier cel mai scurt.”

Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad