Connect with us

Evenimente

Şase incendii în ultimele 24 de ore

Published

on

incendiucasabucovina

În ultimele 24 de ore, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a şaseincendii la Bădiuţi (Ştefăneşti), Manoleasa, Brăteni (Dobârceni), Cristineşti, Şoldăneşti (Blândeşti) şi Sarafineşti (Corni).

Cauzele probabile care au generat evenimentele cu foc sunt: coş de fum necurăţat de funingine,  jar căzut din sobă şi foc deschis în spaţii deschise. Pentru stingerea celor şase incendii au intervenit 45 de pompieri militari şi voluntari.

La Brăteni (Dobârceni), flăcările nu au provocat pagube materiale (au ars 10 tone de gunoi şi vegetaţia uscată de pe 14 ha ). Celelalte cinci incendii s-au produs în locuinţe, valoarea bunurilor distruse fiind estimată la cca. 20.000 de lei. Pompierii au salvat şi protejat de foc bunuri materiale în valoare de cca. 300.000 lei.

Având în vedere temperaturile scăzute prognozate pentru următoarea perioadă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă cetăţenilor să acorde o atenţie deosebită măsurilor de siguranţă în propriile locuinţe, dar şi la locul de muncă, pentru a se evita pierderile de vieţi omeneşti, dar şi de bunuri materiale.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad