Connect with us
banner ad

Administratie

Drumul Manoleasa – Rădăuţi Prut rămâne neasfaltat şi în această iarnă. Până acum s-au cheltuit 14 milioane de lei pe pietruire

Published

on

drum dn 24c manoeasa-radauti prut (11)

În iarna 2012-2013, când judeţul Botoşani era blocat din cauza căderilor abundente de zăpadă şi a viscolului, primul ministru Victor Ponta a aflat că în judeţul Botoşani este singurul drum naţional de pământ din România.

Într-o videoconferinţă, premierul a dat ordin ca în 2013 drumul Manoleasa – Rădăuţi Prut să fie modernizat. A trecut 2013, a trecut 2014 şi am ajuns spre finalul anului 2015 iar pe drumul Manoleasa Rădăuţi Prut s-au făcut doar lucrări de pietruire. S-au cheltuit 14 milioane de lei în condiţiile în care nu s-a turnat niciun metro de asfalt.

“Noi ne-am oprit la balast stabilizat şi urmează să facem demersuri pentru obţinem autorizaţia pentru straturile superioare de mixtură. Avem fonduri pentru lucrarea programată, până la balast stabilizat. Este o lucrare în valoare de 22 de milioane. S-au decontat 14 milioane şi mai avem diferenţa după care trecem la mixtură”, a declarat Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Iulian Matache, ministrul Transporturilor, susţine că lucrările la drumul Manoleasa – Rădăuţi Prut vor continua anul viitor când se vor aloca fonduri pentru asfaltare.

“Lucrările vor continua. Etapa la care se lucrează acum este etapa de a aduce de la drum de pământ la drum balastat. Este o etapă încadrată la CNADNR în secţiunea de întreţinere. La momentul de astăzi, discutăm de balastare. Nu suntemla etapa de investiţii”, a declarat ministrul Transporturilor.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )