Connect with us

Administratie

CNADNR alocă bani pentru centura Dorohoiului. Ministrul Transporturilor: “O să o scoatem la licitaţie”

Published

on

aeroport Suceava iulian matache, dorin alexandrescu(32)

În primăvara anului viitor vor începe lucrările la centura municipiului Dorohoi, un drum de aproximativ zece kilometri care va costa aproximativ 25 de milioane de euro.

Prezent la Suceava pentru a vedea stadiul lucrărilor la Aeroportul Ştefan cel Mare, ministrul Transporturilor a vorbit despre o serie de investiţii pe care le are în vedere, printre acestea numărându-se şi centura municipiului Dorohoi. Acesta a afirmat că îl leagă o prietenie de primarul Dorohoiului încă din perioada în care era secretar de stat la Ministerul Dezvoltării şi s-a ocupat de o serie de proiecte de investiţii.

“Îl salut pe domnul primar Alexandrescu, de care mă leagă o veche prietenie. Centura Dorohoiului e la faza de studiu de fezabilitate, o să se închidă până la finalul anului, o să o scoatem la licitaţie. Lucrăm la legea achiziţiilor publice pentru a evita toate întârzierile cauzate de licitaţii şi contestaţii”, a declarat Iulian Matache, ministrul Transporturilor.

Edilul municipiului Dorohoi susţine că această şosea de centură este foarte necesară deoarece ar proteja străzile care recent au fost rehabilitate cu fonduri europene. Această şosea de centură ar porni dinspre Suceava, ar ajunge la Sauceniţa, ar traversa Dorohoiul prin fosta zonă industrială şi s-ar opri la ieşirea spre Darabani. În plus, proiectul prevede şi modernizarea unui pod peste râul Jija.

“Am obţinut de la domnul ministru câteva promisiuni importante. În primul rând este vorba de centura Dorohoiului. Dacă ar fi să lupt pentru un program, aş lupta ca fiecare oraş din România să aibă o şosea de centură. Ar feri infrastructura deja realizată, de distrugeri. În plus ar fi un pol de dezvoltare economic în jurul acestor centuri. Urmează să se scoată la licitaţie proiectarea plus execuţia, pentru a se câştiga timp. Mai rămâne de rezolvat problema exproprierilor”, a precizat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad