Connect with us

Sanatate

Medicii de Spitalul Judeţean Mavromati vor face operaţii care nu au mai fost realizate la Botoşani

Published

on

spital ortopedie sala operatii (1)

De multi ani, chirurgii ortopezi au solicitat sa aiba un artroscop in sala de operatie pentru a nu-i mai directiona pe pacienti catre alte spitale din Romania. Acesta aparat medical este folosit pentru interventii chirugicale articulare si din fericire, medicii au aflat ca in curand vor putea interveni cu artroscopul.

Chirurgii sustin ca aparatura medicala este vitala intr-un spital si nu poti face performanta ca medic daca nu ai la dispozitie echipamentele necesare. Aparatul costa peste 100.000 de euro.

Medicul sef de sectie, Radu Malancea sustine ca o data cu achizitionarea artroscopului numarul pacientilor operatii va creste cu 300 de an.

“Daca cunostintele nu iti sunt completate de aparatura pe care o poti exploata atunci nu iti poti arata cunostintele si competenta si esti degradat profesional fata de celelalte unitati care sunt dotate si poate nu au medici atat de bine pregatiti ca cei din spitalul nostru”, a declarat Radu Malancea, medic sef sectia de ortopedie.

Ministerul Sanatatii a alocat aproape jumatate de milion de euro pentru dotarea cu aparatura medicala a spitalului din Botosani.

“Noi am demarat procedura de achizitie inainte de a primi banii iar in momentul de fata suntem in faza de licitatie deschisa, publicata pe SEAP. Pe data de 11 noiembrie va avea loc deschiderea ofertelor. Speram ca pana pe data de 10 decembrie sa inchidem investitia”, a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Aparatele medicale de stricta urgenta au fost  trecute pe o lista de prioritati. Este vorba de echipamente precum lampa scialitica cu led si sistem video, aparat radiologic mobil special pentru sali de operatie, dar si ecograf, artroscop, turn pentru laparascopie, pompa de perfuzie, trusa chirurgie artroscopica sau platforma de sigiliare vasculara.

Pe lista se afla si un aparat de anestezie de inalta performanta, un stelirizator cu abur, un aparat de aerosoli cu ultrasunete, un holter pentru tensiunea arteriala, un sistem de  resuscitare neonatala, dar si un incubator  transport pentru neonatologie.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad