Connect with us

Administratie

Portariuc dă de pământ cu Delta Con Dorohoi. „Nu voi tolera acest comportament iresponsabil al unor constructori care își bat joc”

Published

on

strada maramures botosani (8)

Firma Delta Con Dorohoi a câştigat licitaţia de modernizare a străzii Maramuş din municipiul Botoşani chiar dacă lucrările efectuate pe strada Primăverii nu au fost de cea mai bună calitate. La semnarea contractului, edilul Ovidiu Portariuc declara că în această toamnă, strada Maramureş va fi finalizată.

În cursul zilei de astăzi, primarul municipiului Botoșani a avut o reacţie dură la adresa reprezentanţiilor firmei Delta Con Dorohoi întrucât nu s-a respectat termenul de execuție și parametrii de calitate prevăzuți în contractul cu Primăria. Potrivit reprezentanţilor primăriei, termenul la care trebuiau finalizate lucrările de reabilitare a expirat la 30 septembrie iar în momentul de față stadiul fizic de realizare a străzii este de doar 44%.

„Nu voi tolera acest comportament iresponsabil al unor constructori care, după ce câștigă o licitație, își bat joc de contractul cu Primăria și de cetățenii acestui oraș, întârzâind nepermis de mult finalizarea lucrărilor. Voi aplica cele mai dure sancțiuni pe care mi le permite legea împotriva antreprenorului care se ocupă de strada Maramureș, iar acest avertisment este valabil pentru toți ceilalți constructori care au sau vor avea contracte cu Primăria. Aici nu vorbim doar de un contract comercial, ci de situația a mii de cetățeni care au de suferit din cauza indolenței și neseriozității unor firme”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Totodată edilul orașului a avertizat firma în cauză că va fi obligată să suporte costul lucrărilor prost executate dacă nu va reface gurile de scurgere pentru colectarea apelor pluviale, care în prezent sunt montate necorespunzător, fapt ce conduce la acumularea precipitațiilor pe carosabil atunci când plouă.

„Voi obliga firma să suporte costul lucrărilor prost executate până la ultimul leu. E vorba de banii cetățenilor și nu îmi permit să îmi bat joc de ei. Avem cerințe tehnice foarte clare pe care constructorul și le-a asumat când a semnat contractul. Dacă nu se respectă aceste cerințe, e foarte simplu: Recuperăm toți banii din garanție”, a avertizat primarul care a mai adăugat că juriștii Primăriei analizează în prezent posibilitatea ca lucrările să fie finalizate de o altă firmă stabilită în urma unei noi licitații.

Botoşani Online a scris în mai multe rânduri despre modul în care lucrează muncitorii firmei Delta Con şi despre lipsa de responsabilitate a acestora.

INCONŞTIENŢĂ maximă din partea muncitorilor care lucrează pe strada Maramureş din Botoşani. În orice moment se poate întâmpla o tragedie GALERIE FOTO

strada maramures botosani (9) strada maramures botosani (8) strada maramures botosani (7) strada maramures botosani (6) strada maramures botosani (5) strada maramures botosani (4) strada maramures botosani (3) strada maramures botosani (2) strada maramures botosani (1)

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad