Connect with us

Administratie

Instituţiile publice au la liber la cumpărat maşini de zeci de mii de euro şi pot consuma carburant la discreţie. Nu mai există nicio limită

Published

on

masini parcate

Parlamentul a votat miercuri un proiect de lege prin care instituţiile publice pot consuma carburant, fără a mai fi impus un nivel maximal. În plus, o parte din societăţile de stat pot demara proceduri de achiziţionare de maşini puternice. Singura condiţie pentru companiile de stat: să fi realizat profit în anul fiscal precedent.

Proiectul de Lege privind modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr.80/ 2001 privind stabilirea unor normative de cheltuieli pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice a fost adoptat, miercuri, aproape în unanimitate, de Camera Deputaţilor.

Camera Deputaţilor era forul decizional ceea ce înseamnă că legea va merge spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis.

Guvernul Boc a limitat consumul de carburant Modificarea vine după ce, în 2010, în plină criză economică, Guvernul PDL a dispus, prin Ordonanţa de Urgenţă, să fie restrânse cheltuielile publice.

Printre aceste restrângeri, era vizată şi „plafonarea cotei de combustibil pentru autorităţile şi instituţiile publice; ministere de specialitate ale administraţiei publice central, consiliile locale ale comunelor şi oraşelor”, arată expunerea de motive.

Prin aceeaşi ordonanţă, Guvernul a stabilit şi plafonul maxim de cheltuieli pentru fiecare instituţie bugetarîă în parte. Un consiliu local de comună avea dreptul la un singur autoturism, iar consumul lunar de carburant per maşină era de 75 de litri. Pe de altă parte, un consiliu judeţean primea 6 maşini, iar limita de litri de carburant al fiecărei maşini per lună era la 150 de litri.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad