Connect with us
banner ad

Evenimente

Incendiu generat de un scurtcircuit electric

Published

on

incendiucasabucovina1

Locuinţa unei familii din satul Iacobeni, comuna Dângeni, a fost distrusă parţial într-un incendiu provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit  electric generat ca urmare a utilizării unei prize defecte. S-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri. Alarma s-a dat în jurul orei 03.20.

Când s-a produs incendiul, în locuinţă se aflau doar patru din cei cinci membrii ai familiei, respectiv mama şi copiii. Treziţi din somn de zgomot, aceştia au părăsit casa cuprinsă de flăcări. În acelaşi timp, au solicitat ajutor de la pompieri.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Truşeşti, cu două autospeciale cu apă şi spumă şi membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate. La sosirea gărzii de intervenţie, ardeau bunurile din două camere şi o parte din acoperişul casei.

Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor au intervenit 15 pompieri militari, voluntari şi cetăţeni, mai bine de o oră.

Valoarea bunurilor distruse a fost estimată la cca. 45.000 de lei. S-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 100.000 de lei.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu din locuinţele botoşănenilor, specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani recomandă:

– nu utilizaţi aparate electrice, cabluri electrice, prize, întrerupătoare, dispozitive de protecţie cu defecţiuni sau improvizaţii;

– nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat.

– nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

© 2020 Botosani Online. Toate drepturile rezervate. ( VILHEM )