Connect with us

National

PROGNOZA METEO. Vin ZILE FRIGUROASE. Temperaturile scad până la limita de îngheţ

Published

on

toamna

Vremea se răceşte treptat. Cerul va fi mai mult noros, iar ploile se vor extinde treptat, astfel încât vor cuprinde jumătatea de sud-vest a ţării.

MIERCURI Valorile termice vor marca o scădere accentuată în nord-estul teritoriului, chiar si cu 7…8 grade fata de valorile înregistrare astazi, asa ca aici vremea va deveni rece pentru această dată, în timp ce în celelalte regiuni temperaturile se vor menţine uşor mai ridicate decât mediile multianuale. Cerul va fi temporar noros şi local vor fi averse în zonele deluroase şi montane şi izolat în rest, cu precădere sud-est. Îndeosebi în Carpaţii Orientali, la peste 1800 m, vor fi şi precipitaţii mixte. In zonele joase izolat va fi ceata.

Seara şi noaptea, nebulozitatea se va accentua în jumătatea de sud-vest a teritoriului, unde va ploua pe arii restranse. Vor fi mai ales averse, trecător însoţite de descărcări electrice, iar izolat cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp. Vântul se va intensifica treptat, la început în est, apoi şi în sud şi la munte, iar pe crestele înalte din vestul Carpaţilor Meridionali va sufla cu putere. Temperaturile maxime se vor încadra între 12 grade in nordul Moldovei şi 23 de grade in Banat.

JOI Valorile termice diurne vor scădea faţă de ziua anterioară şi în celelalte regiuni, mai ales in Oltenia, in Muntenia şi in Banat, astfel că în toată ţara vremea va deveni mai rece decât în mod normal la această dată. Ziua incepe cu temperaturi in jurul pragului de inghet in nord-est unde sunt conditii de bruma, iar maximele se vor situa doar intre 9 grade, in nordul Moldovei, şi cel mult 18 grade, in Maramures. Cerul va fi mai mult noros şi va ploua pe arii extinse în sud-vest, unde izolat se pot acumula in jur de 15 l/mp, local în vest şi la munte şi pe spaţii restrânse în rest. În zona montană înaltă, trecător mai sunt posibile precipitaţii mixte. Doar in est vor fi innorari temporare si izolat ploi. Pe arii restrânse în zonele joase se va semnala ceaţă. Vântul va sufla cu intensificări în partea de sud a ţării.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad