Connect with us

National

Dosarul APIA. Trei directori, reținuți de DNA. Prejudiciul din dosar: 26 de mil. de euro

Published

on

dna foto jurnalul

Rețineri în dosarul Apia. Trei persoane au fost reținute de DNA în urma perchezițiilor, de luni, la cele două sedii APIA din București și cel din Ilfov.

Este vorba despre Benu Gheorghe Dorel, fost director al APIA, Kerekeș Melinda Klara, fost director general adjunct al instituției și Giminadis Anton, fost șef serviciu la Direcția de Piață a Instituției. Cei trei sunt acuzați de abuz în serviciu și spălare de bani, potrivit Realitatea TV.
Ancheta vizează modul în care a fost implementat planul anual de distribuție de alimente pentru persoanele defavorizate, în 2012. Două dintre contractele atribuite pentru furnizarea produselor alimentare ar fi fost atribuite ilegal unei firme din Bulgaria.

Procurorii DNA au efectuat, ieri, percheziții de amploare în 18 locații din județele Dâmbovița, Ilfov, Giurgiu și municipiul București și au descins la două sedii APIA din București și unul din Ilfov, “într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și împotriva intereselor Uniunii Europene, comise în perioada 2012”,  iar prejudiciul este estimat la 26 de milioane de euro.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad