Connect with us

Auto

Director Registrul Auto Român: “Şi consumul de carburant e MĂSLUIT, nu doar noxele”

Published

on

masini targ920

Directorul tehnic al Registrului Auto Român, Cristian Bucur, a declarat că se poate face o analogie între păcăleala cu emisiile poluante din scandalul Volkswagen şi datele false privind consumul de combustibil.

Consumul declarat în cartea tehnică a autovehiculelor se măsoară tot în laborator şi tot în condiţii care nu corespund cu realitatea din exploatare, a declarat, la Adevărul Live, directorul tehnic al Registrului Auto Român (RAR), Cristian Bucur.

Sunt reale şi parţial justificate discuţiile pe marginea diferenţelor dintre consumul declarat şi cel din realitate, se poate face o analogie cu ceea ce vorbim acum despre emisiile poluante. Consumul declarat se determină în anumite condiţii specifice de încercare, care nu pot fi reproduse decât foarte greu în exploatarea normală a maşinii. Şi aici sunt nişte trucuri de laborator, de exemplu se folosesc anvelope care au o frecare mai mică cu calea de rulare şi uleiuri cu proprietăţi deosebite – toate ajută la un consum declarat care să mulţumească iniţial cumpărătorul. După care apar şi ceva surprize“, a afirmat Cristian Bucur pentru adevarul.ro.

Oficialul RAR a mai arătat că există diferenţe privind consumul nu doar între cel declarat în cartea tehnică şi cel real, ci şi între consumul afişat la bord, în timpul mersului maşinii, şi cel real.

Există diferenţe faţă de consumul real şi la afişajul de la bord. Desigur, acestea sunt mai mici decât faţă de cl scris în cartea tehnică. Aceste diferenţe vin din calibrarea dispozitivelor de măsurare, dar nu e sigur că e numai o eroare. Îmi aduc aminte că au existat unii producători care au evitat să afişeze, la bord, şi consumul instantaneu (acel consum care se duce, pentru scurt timp, în momentul acceleraţiei, uşor spre 20-30 la sută). Deci pot spune că ar fi şi aici o uşoară tendinţă de inducere în eroare. De fapt, computerul de bord face o estimare a timpului rămas până la următoarea alimentare, nu e doar un debitmetru pus la nivelul rezervorului“, a mai spus Cristian Bucur.

Sursa: RTV.NET 

Distribuie pe:
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad