Connect with us

Economic

Modificări în PROGRAMUL PRIMA CASĂ. De la 1 octombrie, tinerii îşi pot lua o locuinţă mai mare

Published

on

blocuri920

Guvernul a modificat și completat normele de implementare a Programului “Prima casă”. Persoanele care au beneficiat până acum de programul “Prima casă” au posibilitatea să treacă de la o locuință mai mică la una mai mare, fie ca valoare, fie ca suprafață. Modificările legislative intră în vigoare de joi, 1 octombrie.

PROGRAMUL PRIMA CASĂ. Românii care au deja o locuinţa achiziţionată prin programul prima casă o pot înlocui cu una cu suprafaţă utilă mai mare sau cu o valoare mai mare.

În cazul trecerii de la o locuință mai mică la una mai mare, garanţiile pentru achiziţionarea/construirea unei noi locuinţe în cadrul programului sunt garantate cu ipotecă legală de rang I asupra noii locuinţe, în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice şi în favoarea finanţatorului, proporțional cu procentul de garantare. Ipoteca este valabilă pe toată durata finanţării, cu notarea în cartea funciară a interdicţiei de înstrăinare pe o perioadă de 5 ani şi a interdicţiei de grevare cu sarcini pe toată durata garanţiei.

Beneficiarul programului care dorește trecerea de la o locuință mai mică la una mai mare are obligaţia să utilizeze sumele obținute din vânzarea locuinţei achiziţionate sau construite iniţial în cadrul programului, pentru lichidarea creditului acordat inițial. În cazul în care aceste sume sunt insuficiente pentru stingerea creditul acordat inițial, beneficiarul se obligă să achite din surse proprii eventuala diferenţă. Utilizarea noului credit se va face exclusiv pentru achiziţionarea / construirea noii locuinţe în cadrul programului, cu condiţia lichidării creditului acordat inițial, până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau a contractului de construire a noii locuinţe.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Distribuie pe:
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad
banner ad
banner ad

banner ad

banner ad

banner ad

banner ad
banner ad
banner ad